Què necessites per demanar una hipoteca?

octubre 31, 2019

A l’hora de comprar un habitatge sorgeixen dubtes. Entre aquests estan els requisits que demanen, sobretot els bancs, per poder demanar el préstec de la hipoteca corresponent. 

Aquest son les principals condicions a tenir en compte:

  • Els ingressos mensuals nets són la base de qualsevol banc per aprovar o denegar una hipoteca. Des de l’ingrès d’una nòmina fins al lloguer d’un pis, qualsevol entrada de diners mensuals ha de sustentar la quota hipotecaria de cada mes.
  • Avui en dia els bancs no financen el 100% d’una hipoteca però sí que concedeixen una gran part si es té estalvis per assumir el tant per cent restant. Aquests ofereixen un límit a finançar i el que al comprador li queda pagar és almenys el 20% del valor de l’habitatge.
  • Per demanar una hipoteca hem de demostrar que no tindrem problemes per pagar la quota. A més de no tenir endeutaments en el moment de sol·licitar finançament, és també imprescindible no tenir impagaments.
  • L’aval és algú o alguna cosa (altres propietats) que, en cas d’impagament, es faria responsable de les mensualitats o deutes.
  • Respecte a la documentació, ha d’estar tota al dia i actualitzada. El més comú a demanar és el NIF o NIE, la vida laboral, la declaració del IRPF. A més a més, l’extracte bancari i escriptures de les propietats. I respecte a rebuts, els pagats de préstecs i contracte de lloguer i últims rebuts de l’habitatge actual.

No dubteu en consultar a un professional si teniu dubtes. Des d’Espígul estem a la vostra disposició per ajudar-vos en aquests processos hipotecaris.

Segueix llegint

Veure-les totes
octubre 24, 2019

La utilitat que segurament desconeixies de les teves plantes

Gairebé tothom té plantes a casa, de totes les formes i mides. Cada un té plantes per diferents motius… Avui us expliquem diverses utilitats i funcions de les plantes que teniu a casa. A l’estiu o èpoques de molt sol i calor, els arbres grans serveixen per fer ombra a la casa i mantenir-la una mica…

novembre 7, 2019

Marie Kondo i el mètode Konmari

El mètode Marie Kondo defensa que endreçar la casa ajuda a ordenar la vida. En un primer moment es pot pensar que a causa del volum de coses falta espai i per això es produeix la sensació de desordre. Però realment, el que fa falta és un triatge i un mètode el qual seguir. Marie…

Espígul