Guia per saber qui ha de pagar les reparacions al lloguer

agost 22, 2019

Esteu en un pis de lloguer i teniu dubtes sobre si s’encarrega el propietari o vosaltres de pagar les reparacions? Us donem una guia per saber les responsabilitats per part de l’arrendador i el llogater.

 

Arrendador

Les obligacions de l’arrendador són mantenir en bon estat tots els elements necessaris per tenir l’habitatge unes bones condicions per viure-hi.

Això significa:

  • Els desperfectes que es trobin a l’immoble i impedeixen l’ús de poder-hi viure com vindria a ser l’estructura de l’habitatge: esquerdes, humitats, enfonsaments del sòl, etc.
  • Tota classe de filtracions d’aigua, ja sigui per humitat capil·lar, per filtr ament d’aigua, per condensació o bé per accident.
  • Reparacions indispensables que entren dins el contracte: electrodomèstics, xarxa elèctrica, canonades, sistemes de climatització…
  • Renovació i substitució, si fos el cas, dels conductes d’aigua i desguàs.
  • Qualsevol obra necessària per tal de prevenir danys col·laterals, com per exemple: sòls aixecats o bé enfonsats, parets escrostonades, etc.

 

Llogater

El llogater hauria de reparar altres elements o danys poc significatius com vindrien a ser: pintura, bombetes, endolls, etc. En general s’engloba dins d’aquestes reparacions totes aquelles que no superin els 150 euros. Si fos el cas que el llogater hagi d’assumir el cost de qualsevol reparació que sigui més elevada dels 150 euros, ho podrà recórrer a l’arrendador per tal que se li torni l’import.

A no ser que els desperfectes siguin ocasionats per un mal ús.

 

Si teniu qualsevol dubte podeu contactar amb les nostres comercials de lloguer i us informaran de tot el que necessiteu.

Segueix llegint

Veure-les totes
agost 15, 2019

Consells per una terrassa i jardí de 10

A l’estiu, la decoració pren importància, sobretot el jardí i la terrassa que tant al dia com a les nits de calor l’utilitzem per a relaxar-nos, sigui amb els amics o familiars. A Espígul us deixem unes idees per decorar-ho de 10.   1.Fusta, vímet, bambú amb fibres. Aquest any predomina la decoració de fusta…

agost 29, 2019

Avantatges de contractar un interiorista

Els interioristes tenen una tasca molt important, ja que són les persones encarregades de què la teva casa sigui acollidora i t’encanti. Una mala decoració d’interior pot perjudicar l’experiència de viure en la teva pròpia casa.   Per això, aquí us expliquem quins beneficis aporten els interioristes: Decoració personalitzada i a mida. Un interiorista que…

Espígul