Què cal saber del certificat energètic?

gener 30, 2020

El certificat energètic és un esquema de qualificació d’un immoble que proporciona informació útil a tots els ciutadans respecte al consum d’energia i les seves característiques. Aquest va acompanyat d’un document de recomanacions per a millorar l’habitatge i fer-lo energèticament més eficient.

Per determinar la qualificació energètica d’un habitatge, es concedeix una etiqueta que designa l’habitatge amb diferents lletres: de la “A” a la “G”. Proporciona una classificació en:

  1. El consum d’energia primària. Aquest és el consum necessari per mantenir els nivells estàndard de confort a l’habitatge.
  2. Les emissions de CO₂.

L’ICAEN, és l’organisme encarregat de gestionar la certificació d’eficiència energètica d’edificis a Catalunya. El 1980 es va implementar el marc normatiu de l’aïllament tèrmic als habitatges. Els edificis que tenen l’obligació a tenir el certificat són:

  • A Catalunya, des de 2007, els edificis de nova construcció han de disposar d’un certificat energètic.
  • Des de 2013 també és obligatori per als edificis i habitatges ja existents que es lloguin o es venguin.
  • I els edificis i habitatges ja existents en els que una entitat pública ocupi una superfície superior a 250 m², i que siguin freqüentats habitualment pel públic.

L’etiqueta d’eficiència energètica i els certificats energètics caduquen al cap de deu anys de la seva emissió. Per tant, és recomanable comprovar els electrodomèstics per a assegurar-se del seu estat i funcionament. I si fa falta, renovar-los. Pel que fa al certificat energètic, en cas que es vulgui vendre o llogar l’habitatge es recomana fer canvis i reformes. Així, es pot aconseguir un immoble de qualitat amb un certificat actualitzat.

Segueix llegint

Veure-les totes
gener 23, 2020

És rendible comprar un habitatge per llogar?

És sabut que en el món immobiliari també s’hi pot invertir per a treure un benefici. En aquest cas, i avui us volem parlar del negoci de comprar habitatges llogats o per a ser llogats. Pels inversors és una de les opcions que més els hi encaixa. A continuació veurem el perquè. Llogar és més…

febrer 6, 2020

Japandi, comença a l’hivern de 2020

Fa un temps que va sortir el concepte de Japandi. No obstant això, és aquest any que comença a despuntar. El concepte Japandi és la fusió entre les paraules “japonesa i escandinava”. Aquesta tendència d’interiorisme reuneix el millor de l’estil oriental i el més representatiu de l’estètica escandinava. Els atributs que componen aquest estil són…

Espígul