Consells per estalviar aigua

març 25, 2021

L’aigua és un recurs natural imprescindible per la vida humana. Sembla una font inacabable, però tan sols el 0,007% d’aigua que existeix en la Terra és apta pel consum de les persones. Per això és tan important regular el seu ús, i des de casa, poder gestionar-lo d’una forma molt més responsable.

Des d’Immobiliària Espígul us volem donar alguns consells per estalviar aigua i evitar malbaratar-la. Els objectius són clars: ser responsable amb el medi ambient i també poder reduir l’import de la factura de l’aigua. 

Consells generals

 • Tanca l’aixeta quan no l’estiguis utilitzant. Segurament és el consell més obvi, però també el que més ens costa posar en pràctica. Aquest gest tan senzill ens pot ajudar a estalviar de 5 a 20 litres d’aigua per minut. 
 • Assegura’t que les aixetes tanquin bé i no tinguin fugues. Una aixeta que goteja pot arribar a perdre 30l d’aigua diària. També és interessant canviar les aixetes tradicionals per aixetes monocomandament. 
 • Revisa les instal·lacions. Evitar fuites és la millor forma per no malgastar aigua, per això cal revisar les instal·lacions i fer-hi un bon manteniment per mantenir-les en les millors condicions. 

Com estalviar aigua a la cuina

 • Si rentes els plats a mà, obre l’aixeta només quan els hagis d’esbandir, i no quan els estiguis ensabonant. Si utilitzes el rentavaixelles, recorda posar-lo només quan estigui ple. 
 • Renta la fruita i verdura en un recipient amb aigua i no sota l’aixeta amb l’aigua corrent. Fes el mateix procediment amb aliments que vulguis descongelar. 
 • Utilitza electrodomèstics de baix consum (els de classe A són una bona opció) amb els que pots arribar a estalviar fins a 12.000 litres d’aigua de mitja en un any. 

Com estalviar aigua al lavabo

 • Dutxa’t en comptes de banyar-te. Per omplir una banyera estàndar fan falta aproximadament uns 260 litres d’aigua. Una dutxa de 5 minuts poden ser entre 50 i 80 litres. La diferència està més que clara, oi?
 • Regula la cisterna del vàter. Intenta que tingui doble descàrrega així podràs decidir la quantitat d’aigua que vols utilitzar sense haver de buidar la cisterna completa cada vegada. També revisa que no tingui cap fuita, pot resultar una despesa d’aigua molt elevada. 
 • Aprofita l’aigua que cau de la dutxa mentre esperes que surti calenta. Pots posar un recipient i guardar-la per fer altres activitats com regar les plantes o fregar el terra.
 • Recorda: el WC no és una paperera. Cada cop que tires de la cadena es malbaraten entre 6 i 10l d’aigua. És totalment innecessari llençar objectes pel vàter i a més perjudiquem la fauna i flora marina.

Com estalviar aigua al jardí

 • Prova de regar les plantes a primera hora del matí o al vespre. Evitar regar les plantes durant les hores de sol més potents permet que l’aigua no s’evapori tan de pressa. També és una bona opció utilitzar sistemes de reg automàtic.
 • Si tens piscina, evita omplir-la cada any. Amb el manteniment necessari, l’aigua pot estar en perfectes condicions d’un any per l’altre i es pot reutilitzar.
 • Neteja la terrassa/jardí amb una escombra en comptes de amb una mànega sempre que sigui possible.

Poder estalviar aigua és molt més fàcil del que pensem, només cal estar atents als hàbits que hem creat respecte a l’ús d’aigua i canviar-los per petits gestos que ens ajudin a disminuir el consum d’aigua. 

Des d’Immobiliària Espígul vetllem perquè tots prenguem consciència d’aquests petits actes que beneficien tant a la llar com al medi ambient. 

Espígul som la teva immobiliària de confiança a Girona, tenim servei de compra i venda d’immobles, lloguer de propietats i també constructora de pisos d’obra nova a Girona i rodalies. Si tens algun dubte pots contactar amb nosaltres a hola@espigul.com o bé trucar-nos al 972 220 110.

Segueix llegint

Veure-les totes
març 18, 2021

Quines despeses són les que corresponen a un llogater?

Des d’Immobiliària Espígul tenim tots els recursos per guiar-te i aconseguir la millor opció de lloguer, tant si ets propietari i tens un pis per llogar com si estàs buscant un pis de lloguer per Girona o rodalies. En el post d’avui fem una mini-guia amb totes aquelles despeses que corresponen al llogater i les…

abril 1, 2021

Com mantenir una segona residència

A Immobiliària Espígul som experts en la gestió de propietats. Tenim habitatges de segona mà i obra nova que s’adapten a les teves necessitats a Girona i altres localitats de la Costa Brava. Tant si tens una segona residència a la platja o muntanya, prova de seguir els següents consells per un òptim manteniment de…

Espígul