Què és el coliving, com funciona i quins són els requisits?

maig 5, 2022

Així doncs, com funciona el coliving?

El coliving o lloguer compartit, va néixer a San Francisco a la dècada dels 2000, quan molts joves professionals van arribar a Silicon Valley i no trobaven un lloc adequat on viure. Es considera una extensió o evolució del coworking en el mercat de l’habitatge. 

El coliving es tracta de llogar una habitació, normalment amb bany propi, en un edifici on hi ha espais i serveis comuns amb la resta d’inquilins. És una modalitat similar a les residències d’estudiants, però compta amb més prestacions. Un dels seus atractius és la socialització a escala professional. És una molt bona opció per persones que han de passar una temporada fora de casa per motius laborals, joves que han marxat fora per estudiar… A més de les raons econòmiques, també ajuda a socialitzar i crear vincles.

Aquest tipus d’habitatges solen incloure bugaderia, cuina, piscina, zones de treball, àrees d’oci i, fins i tot, alguns compten amb instal·lacions de gimnàs. D’altres, a més, organitzen esdeveniments per socialitzar i relacionar-se entre si.

Per altra banda, hi ha molts inversors i empreses interessades a gestionar tot el que està relacionat amb els arrendaments dels colivings.

Alguns avantatges del coliving són:

 • Flexibilitat: lloguers per setmanes o mesos i més flexibles
 • Comoditat: El lloguer compta amb assegurança de la llar i altres serveis associats
 • Privacitat: Tothom té el seu espai privat, normalment amb una cuina i bany inclosos, per tant, no s’han de compartir electrodomèstics o posar-se d’acord per decidir què es mira a la televisió.
 • Sol ser més econòmic que un lloguer: això es deu al fet que en el preu mensual s’hi inclouen altres serveis.
 • Intercanvi de coneixements
 • Ampliar contactes i sinergies

Coliving des de la propietat:

Els operadors estimen retorns d’entre el 5% i el 8% en la gestió de grans edificis destinats al coliving, mentre que en habitatges de petits propietaris, el percentatge disminueix fins al 3% – 6%. 

Però quins són els requeriments d’un immoble per convertir-lo en un coliving?

Requeriments que han de complir els immobles:

Hi ha una sèrie de requisits que ha de complir un habitatge per poder destinar-se al coliving. Els requisits han de ser els següents:

 • Bona ubicació: zones cèntriques i amb bones comunicacions. 
 • 2 banys
 • 4 dormitoris
 • Cuina
 • Sala-menjador 

Resumint, el coliving és una nova forma d’habitatge compartit, l’opció preferida per molts millennials per residir i emprendre sota el mateix teulat. El seu objectiu: fer networking i establir sinergies que els ajudin a desenvolupar els seus projectes empresarials.

De totes maneres, si creus que el coliving no és una bona opció per tu i el que busques és un pis per a tu sol/a, Espígul et pot ajudar a trobar l’habitatge que més s’adapti a les teves necessitats. Som la immobiliària líder en lloguers a la província de Girona.

Segueix llegint

Veure-les totes
abril 28, 2022

Com llogar un habitatge d’ús turístic legalment?

Però abans de res, cal saber diferenciar entre un habitatge de lloguer turístic d’un lloguer de temporada. Així doncs: Quines són les diferències entre un lloguer turístic (o vacacional) i un lloguer de temporada (o lloguer de llarga estada)? Duració: Lloguer vacacional o turístic: no pot superar els 31 dies. Lloguer de temporada o lloguer…

maig 12, 2022

Promoció carrer Rutlla, descobreix els nostres pisos a Girona!

Aquests pisos d’obra nova de dues i tres habitacions són una molt bona opció per aquells que aprecien la comoditat de viure en un entorn més descongestionat, amb serveis, equipaments, escoles, proximitat a la Universitat i molt bona mobilitat. Ideals tant per parelles joves com per famílies amb nens. Concretament aquesta promoció de pisos d’obra…

Espígul