Com fer que casa teva sigui més sostenible

setembre 16, 2021

5 reformes per fer la teva casa més sostenible

1. L’aïllament és molt important.

Aproximadament un 30% de l’energia d’un edifici s’escapa pels ponts tèrmics. Per poder reduir al màxim aquest percentatge, és molt important aïllar correctament un habitatge per evitar pèrdues d’energia i, per descomptat, estalviar el consum i la despesa.

És fonamental realitzar l’aïllament del sostre, col·locant un fals sostre i omplir-lo amb material aïllant. A les parets, es poden col·locar plaques de guix, deixant un espai amb la paret i entremig omplir el forat amb material aïllant com el suro o l’escuma de poliuretà. El mateix podem fer amb els terres, el sistema de calefacció de terra radiant és una molt bona solució.

Un altre punt conflictiu són les finestres. Les més recomanades són les de PVC, que garanteixen millor aïllament de temperatura i també de soroll.

2. Renova la il·luminació

Els antics sistemes d’il·luminació com els halògens han quedat obsolets. La tecnologia LED permet aconseguir fins a un 88% d’estalvi energètic. És cert que el cost inicial de les bombetes és més car, però t’assegurem que ben aviat notaràs el canvi en la factura de la llum i veuràs compensada la inversió.

No et perdis aquest post, si vols saber més consells per estalviar en la factura de la llum.

3. Renova els electrodomèstics

No ens referim al fet que canviïs tots els teus electrodomèstics de cop. Però si, que quan un electrodomèstic que tinguis a casa s’espatlli i n’hagis de comprar un de nou, aquest tingui la millor etiqueta energètica.

4. Redueix el consum d’aigua

Quan parlem de sostenibilitat, no només ens referim a l’estalvi energètic. L’aigua també juga un factor molt important. En aquest post et detallem alguns consells per estalviar aigua com revisar que les aixetes tanquin bé i no tinguin fugues o regular la cisterna del vàter. 

5. Aposta per materials naturals

Tots els elements d’una llar són importants quan parlem de sostenibilitat. Quan vulguis renovar el mobiliari o elements de decoració, assegura’t que els fabricants apostin per productes naturals i sostenibles. Apostar per artistes locals és una bona opció per saber que la teva decoració és de KM0 i per tant has reduït la teva petjada de carboni. 

Cases Espígul: Una casa d’obra nova sostenible

Les Cases Espígul és el nostre projecte que ens permet fer realitat la casa dels vostres somnis. Et construim una casa totalment a mida, en 8 mesos i ens ocupem de tot: arquitectura, interiorisme i decoració.

Línies senzilles i minimalistes són un requisit de les nostres cases. Volums grans amb grans vidrieres per crear espais molt lluminosos. Cada parcel·la té les seves particularitats com l’orientació, topografia, etc. i cal adaptar la casa a l’entorn. Per últim i no menys important les necessitats del nostre client, el nostre fonament per començar el disseny. Els materials d’avui donen la possibilitat d’un disseny amb gran naturalitat.

Seguim criteris per una màxima eficiència, afavorint l’ús racional de l’energia, tenint cura al mateix temps del medi ambient, la qualitat i el confort climàtic interior. Per això, el procés de disseny arquitectònic ha d’incorporar paràmetres de disseny que redueixin la demanda energètica de l’edifici i millorin el confort en els espais interiors. 

Això, al nostre entendre, no ho hem d’aconseguir amb maquinària sofisticada, sinó amb el disseny passiu de la mateixa construcció adaptada al clima on se situa. No requereixen productes ni materials diferents dels de la construcció tradicional, simplement es tracta de l’optimització dels recursos existents a través de tècniques passives, com poden ser una orientació correcta de les finestres per maximitzar els guanys solars al període d’hivern i unes proteccions solars per evitar l’escalfament a l’estiu.

I tu, ja apostes per un habitatge sostenible? A Immobiliària Espígul lluitem per un món més sostenible amb les nostres cases. Si vols més informació pots contactar amb nosaltres a hola@espigul.com o bé trucar-nos al 972 220 110.

Segueix llegint

Veure-les totes
setembre 9, 2021

Setembre: Nous propòsits i hàbits de neteja

La neteja és imprescindible per tenir una llar en harmonia. Acostumar-se a dur a terme petites tasques diàries, permeten que no s’acumuli tota la feina i t’hagis de passar el cap de setmana netejant. En el post d’avui volem compartir alguns consells i nous hàbits de neteja perquè puguis tenir una millor organització i gaudir…

setembre 23, 2021

Guia per decorar casa teva amb plantes

Cuina La cuina és molt bon espai per tenir plantes aromàtiques. Tenen doble funcionalitat: serveixen com a decoració i també per cuinar els teus plats preferits. Les plantes aromàtiques tenen múltiples beneficis tant per la casa com per tu.  Menjador  L’estança de les plantes per excel·lència. Si tens mascotes recorda escollir espècies que no siguin…

Espígul