Vols vendre un terreny?

febrer 10, 2021

A Immobiliària Espígul tenim més de 30 anys d’experiència amb la venda de terrenys i altres propietats a Girona. Gestionem tot el procés de venda de forma integral per tal que no tinguis preocupacions i tinguis els màxims beneficis.

Per què un terreny és més difícil de vendre?

La venda d’un terreny és diferent de la venda d’un immoble. Els terrenys interessen a un públic més específic per tant l’enfocament per vendre’l ha de ser diferent. Per vendre un terreny de forma ràpida i a un bon preu s’ha de conèixer bé el terreny i també el mercat d’oferta.

Evidentment hi ha menys persones interessades, però això no vol dir que no hi hagi oportunitats. Un terreny implica necessàriament una inversió extra per part del comprador per poder fer ús d’aquest. Per això hem de remarcar totes les possibilitats i potencial que té el terreny per aconseguir el preu que hem fixat.

5 Claus per vendre un terreny

1. Conèixer-lo a la perfecció

El primer pas i el més important, has de conèixer cada detall del teu terreny per poder vendre’l de forma ràpida i efectiva. Has de tenir coneixement de:

  • Les seves característiques físiques: ubicació, metres quadrats, orientació, desnivell…
  • Els seus possibles usos
  • El seu interès comercial

És recomanable tenir un dossier informatiu del terreny en venda amb tota la informació anterior i algunes imatges. L’objectiu és poder oferir al futur comprador la màxima informació sobre tot el potencial del terreny. 

2. Realitza un estudi de rendibilitat

Un estudi exhaustiu de tots els beneficis que obtindrà el comprador un cop hagi comprat el terreny. Aquest punt és clau, ja que és el que més influeix en la decisió de compra.

Has de conèixer les possibilitats de construcció del terreny per dirigir-te a famílies i mostrar que el preu final amb la construcció és més rendible que un habitatge ja construït o bé a inversors que sobretot es fixaran en l’oportunitat de negoci que el terreny els hi pugui generar. 

Això també t’ajudarà a conèixer millor al teu comprador ideal a qui t’has de dirigir i agilitzar el procés de compra.

3. Calcula el valor de la propietat

El més important és ser realista i calcular el valor real de la propietat, per vendre un terreny de forma ràpida has d’ajustar el preu al mercat. Per fer-te una idea pots analitzar el preu d’altres terrenys similars del mercat, tot i que has de vigilar que aquests preus no estiguin sobrevalorats o al contrari, valorats a la baixa. 

El millor en aquests casos és sempre acudir a un professional que et pugui guiar i t’ajudi a taxar de forma correcta el terreny.

4. Condiciona el terreny

Com sempre, la primera impressió en la venda d’una propietat ho és tot. Intenta que el terreny es vegi organitzat i net perquè els futurs compradors puguin fer-se una millor imatge de com seran les seves vides amb aquest terreny. 

5. Fes un bon anunci

Últim però no menys important: crear un bon anunci i mantenir-lo actualitzat. Fes un anunci amb tota la informació ben detallada (la que hem comentat en el punt 1) i també fes una llista amb tots els beneficis que té el terreny.

Inclou bones imatges del terreny, fetes amb bona il·luminació i des de bons angles perquè el comprador es pugui fer una bona idea de l’estat del terreny. Una bona opció és fer alguna imatge amb un dron.

En definitiva, el procés de venda d’un terreny requereix implicació per part del propietari, ja que es necessita molta informació i és un mercat més específic que la venda d’habitatges.

A Immobiliària Espígul gestionem la venda tant d’immobles com de terrenys. En la varietat està la clau del nostre èxit. Tant si necessites un terreny perquè vols gaudir la teva llar com si tens un terreny al qual no li treus partit i vols vendre’l.

Si vols vendre o comprar un terreny a Girona o rodalies pots contactar amb nosaltres a hola@espigul.com o truca’ns al 972 220 110. 

Segueix llegint

Veure-les totes
febrer 3, 2021

Tot el que has de saber per tenir una llar segura

Des d’Immobiliària Espígul et volem donar algunes recomanacions per tenir una llar segura en tots els àmbits. Assegura i reforça portes i finestres Aquest punt és crucial tant per prevenir accidents domèstics com per evitar un desafortunat robatori. Una gran part de les intrusions es cometen a través de la porta d’entrada a un habitatge….

febrer 17, 2021

Top reformes més demandades durant la pandèmia

Pot ser que t’hagis plantejat fer alguns canvis o fins i tot reformes per poder compaginar aquesta “nova normalitat” de la forma més còmode possible. En aquest post parlem de les reformes més demanades a causa de la pandèmia. 1. Renovar els espais exteriors Aquest segurament és el punt més demandat i és que mai…

Espígul