Com funciona un lloguer amb opció a compra?

novembre 11, 2021

Avantatges del lloguer amb opció a compra

  • Poder gaudir del pis abans de comprar-lo és un gran avantatge. Poder-hi viure i experimentar-lo abans de fer el gran pas de compra és de gran interès, així l’inquilí pot veure si la casa o el pis compleix les seves expectatives. En el cas que a l’arrendatari no li interessi efectuar la compra, té fins a 5 anys de termini (el temps que dura un contracte de lloguer) per viure-hi.
  • Un dels altres avantatges és que el preu de compra queda fix a l’inici de l’acord. Per tant, si al cap de 5 anys els preus dels habitatges en el mercat immobiliari han pujat, el preu d’un pis de lloguer amb opció a compra queda intacte.

Inconvenients del lloguer amb opció a compra

  • Un dels principals inconvenients pel propietari de l’immoble és que si la seva prioritat és vendre el seu habitatge, aquest contracte no li assegura la venda.
  • En cas que es llogui un habitatge, qui ha de pagar els impostos pel lloguer és el propietari. Haurà de tributar en l’Impost de Transmissions Patrimonials. 

Drets i obligacions en un lloguer amb opció a compra

Pel propietari és interessant fixar una prima inicial pel dret a l’opció a compra. Tot i que no és obligatori, és una bona forma d’assegurar-se que el llogater està realment interessat a comprar l’habitatge. I si finalment aquest no vol seguir endavant amb la compra, ha de tenir clar que perdrà la prima i les quotes invertides en el lloguer.

El propietari té l’obligació de mantenir el contracte i no cedir, llogar o vendre el pis a tercers mentre aquest duri. D’altra banda, el llogater té dret a seguir arrendat en l’habitatge durant els anys que duri el contracte de lloguer. També té el dret de tenir l’exclusivitat de compra dins del termini establert pel contracte.

Per norma general, la compra de l’habitatge pot fer-se molt abans que venci el contracte de lloguer. De fet és beneficiós per ambdues parts: el llogater no pateix la fluctuació dels preus i el propietari assoleix el seu objectiu: vendre l’habitatge.

El preu final de la compra de l’habitatge no es pot modificar per cap de les dues parts. El preu del lloguer, en canvi, sí que pot anar variant segons l’IPC o si el propietari així ho vol.

Si l’arrendatari deu l’import del lloguer més de dos mesos, pot perdre l’opció a compra de l’immoble.

A Immobiliària Espígul podem ajudar-te a trobar la casa que estàs buscant: ja sigui de lloguer, de compra, de lloguer amb opció a compra o inclús de nova construcció. Amb més de 30 anys d’experiència en el sector immobiliari i un gran equip de professionals que et poden ajudar a trobar el que estàs buscant.

No dubtis en contactar amb nosaltres a hola@espigul.com o bé pots trucar-nos al 972 220 110.

Segueix llegint

Veure-les totes
novembre 4, 2021

El certificat d’eficiència energètica en un habitatge

Què és el certificat d’eficiència energètica? El certificat d’eficiència energètica és un document que acredita quin és el consum d’energia que un habitatge necessita per satisfer la seva demanda en unes condicions normals de funcionament i ocupació.  Aquest càlcul inclou la producció d’aigua calenta, calefacció, il·luminació, refrigeració i ventilació. També té en compte elements com…

novembre 18, 2021

Calefacció a punt pel fred

Abans de la posada a punt, has de saber quin tipus de sistema de calefacció tens. Hi ha tres sistemes més habituals: Calderes de gas, calderes de gasoil i radiadors elèctrics. Tots tres depenen d’energies diferents.  Si vols saber tots els tipus de sistemes de calefacció que hi ha i quin és el més eficient,…

Espígul