Reformes a casa… necessito llicència d’obres?

juny 1, 2023

Realitzar reformes a casa és una excel·lent manera de millorar i adaptar els espais segons les nostres necessitats i gustos. I per què no segons les tendències de decoració i interiorisme.

Tanmateix, és fonamental conèixer les normatives i reglaments que regeixen a cada població i és a l’Ajuntament a on t’informaran dels permisos d’obres que has de sol·licitar. Aquestes regulacions poden variar per molts motius, per això és essencial informar-se adequadament abans de començar qualsevol projecte de reforma per evitar possibles multes.

Des d’Espígul i com constructora tenim un equip d’ arquitectes i interioristes que assesoren i gestionen tots els permisos d’obra de les construccions i reformes que duem a terme. 

Una de les preguntes més habitual quan iniciem un projecte d’interiorisme i de reformes tant a pisos i cases, és la següent… hem de demanar permís d’obres.

Doncs segurament sí!

Quan necessito una llicència d’obres?

En general, es requereix permisos d’obres per a les reformes que impliquin modificacions estructurals, com les intervencions que afectin l’estructura de l’edifici, canvis als murs de càrrega, redistribució d’espais o ampliacions d’aquests. També, és habitual sol·licitar una llicència d’obres per a projectes relacionats a les instal·lacions elèctriques, de fontaneria o de gas.

Així que en general, les reformes de banys i cuines, canvis en envans o murs de càrrega, entre altres reformes són els permisos d’obra més sol·licitats.

Hi ha reformes que no requereixen llicència d’obra. En general, serien reformes de menor envergadura, normalment més orientades al manteniment i renovació, com podria ser pintar les parets, canviar els revestiments de terra o parets, instal·lació de mobles, entre altres. Per exemple, canviar les portes o la instal·lació del parquet no hi ha cap obligació de demanar permís d’obres. Tot i això, és important recordar que encara que no es necessiti una llicència, és fonamental complir amb els codis de construcció i qualsevol altra normativa local aplicable.

Sabem que demanar una llicència d’obres pot ser una tasca una mica confusa si no ho has fet mai. Per això, si t’estàs preguntant com demanar una llicència d’obres des d’Espígul et recomanem seguir els passos següents:

  1. Investiga les regulacions locals: Cada municipi o jurisdicció té les pròpies normatives i processos per obtenir una llicència d’obres. Demana hora a l’ajuntament o oficina corresponent per conèixer els requisits específics i els formularis necessaris.
  2. Prepara la documentació: Reuneix tota la documentació requerida per sol·licitar la llicència d’obres. Això pot incloure plànols del projecte, descripció detallada de les obres a realitzar, pressupost estimat i qualsevol altre document que us sol·licitin.
  3. Consulta amb un professional: Si el projecte és complex, és recomanable comptar amb l’assessorament d’un arquitecte o tècnic especialitzat. El nostre equip d’arquitectes i interioristes Espígul us ajudaran a elaborar la documentació necessària i assegurar-vos que compleixis els requisits legals.
  4. Presenta la sol·licitud: Completa els formularis de sol·licitud i presenta tota la documentació requerida a l’oficina corresponent. Assegureu-vos de complir amb els terminis establerts i pagar les taxes corresponents.
  5. Seguiment i aprovació: Un cop presentada la sol·licitud, és possible que hàgiu d’esperar un temps per obtenir l’aprovació de la llicència. Estigues en contacte amb l’oficina encarregada i fes qualsevol seguiment addicional que et demanin.

Recorda que és fonamental obtenir els permisos d’obres necessaris per evitar problemes legals i assegurar-te que el teu projecte es faci complint els estàndards de seguretat i qualitat establerts.

Segueix llegint

Veure-les totes
maig 26, 2023

Com mantenir un jardí ben cuidat?

Si la teva preocupació és com mantenir un jardí ben cuidat i verd durant l’època de calor, en el post d’avui t’explicarem alguns consells per preparar el teu jardí i saber quines plantes plantar en funció de cada espai.  Eliminar les males herbes i renovar la terra Sabem que aquesta tasca pot ser la més…

Consells evitar robatoris
juny 21, 2023

Els millors consells per evitar robatoris a cases particulars

La seguretat a casa és una preocupació important, especialment quan es tracta d’evitar robatoris en habitatges particulars. En aquest article, us proporcionarem consells clau sobre com protegir la vostra llar i evitar robatoris durant les vacances. Durant les vacances, quan moltes persones se’n van de casa, és essencial prendre mesures addicionals per protegir la vostra llar…

Espígul