S’ha de registrar el certificat d’eficiència energètica perquè sigui vàlid?

maig 18, 2023

Si vols saber més de cada categoria et deixem l’enllaç del post relacionat on detalla tots els valors del certificat energètic.

També, des d’Espígul tant com a immobiliària com a constructora la sostenibilitat és present a totes les nostres construccions d’obra nova. La sostenibilitat és un dels pilars de la nostra empresa juntament amb la innovació.

Hem demostrat que l’eficiència i modernitat sí que són compatibles.

Així que per a la nostra empresa el certificat d’eficiència energètica és important per diverses raons.

En primer lloc, proporciona informació clara i objectiva sobre el consum energètic d’un edifici, permetent als propietaris i usuaris conèixer-ne l’eficiència i prendre decisions informades per reduir-ne l’impacte ambiental i els costos energètics. A més, fomenta la consciència sobre la importància de l’eficiència energètica i promou l’adopció de mesures per millorar-la.

Cal registrar el certificat d’eficiència energètica perquè sigui vàlid?

Sí, el certificat d’eficiència energètica s’ha de registrar perquè sigui vàlid. El registre del certificat es realitza a l’organisme competent de cada comunitat autònoma o regió, segons la legislació vigent. Sense el registre corresponent, el certificat no té validesa legal.


Quan és obligatori fer el certificat d’eficiència energètica?

El certificat d’eficiència energètica és obligatori en diferents situacions, com ara la venda o el lloguer d’un immoble, tant en habitatges com en locals comercials. També és necessari en casos de construcció de nous edificis i en certes reformes importants que afectin l’envolupant tèrmica o els sistemes de climatització. Les lleis i les regulacions específiques poden variar segons el país o la regió, per la qual cosa és important consultar la normativa local aplicable.

Qui pot fer un certificat d’eficiència energètica?
El certificat d’eficiència energètica l’ha de fer un tècnic competent en l’àmbit de l’energia i l’eficiència energètica. A molts països, cal que aquest tècnic sigui un arquitecte, enginyer o professional amb formació específica en el camp de l’eficiència energètica d’edificis. És important comptar amb un professional degudament qualificat per assegurar la precisió i la validesa del certificat.

Com es registra un certificat d’eficiència energètica?
El procés de registre d’un certificat d’eficiència energètica varia segons la legislació de cada país o regió. En general, cal presentar el certificat i la documentació requerida a l’organisme competent designat, que sol ser el departament encarregat d’energia o habitatge del govern local. L’organisme verificarà la documentació i farà el registre corresponent, assignant un número de registre al certificat.

Quant de temps de validesa té el certificat d’eficiència energètica?
La validesa del certificat d’eficiència energètica també pot variar segons el país o la regió. En general, el certificat té una validesa de diversos anys, que acostuma a oscil·lar entre 5 i 10 anys. Després d’aquest període, cal renovar el certificat i fer una nova avaluació d’eficiència energètica de l’immoble. És important consultar la normativa local aplicable per conèixer la durada exacta de la validesa del certificat en cada cas.

La nostra implicació per la sostenibilitat

En el context de l’emergència climàtica, el certificat d’eficiència energètica adquireix més rellevància. Els edificis són responsables d’una part significativa de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, a causa del consum energètic per a calefacció, refrigeració i subministrament d’aigua calenta. En millorar leficiència energètica dels edificis, es redueixen les emissions de CO2 i es contribueix a mitigar el canvi climàtic.

A més a més, el certificat d’eficiència energètica promou la transició cap a una economia més sostenible i baixa en carboni. En qualificar i etiquetar els edificis segons la seva eficiència energètica, s’incentiva la demanda d’immobles eficients i s’impulsa la inversió en millores energètiques al sector de la construcció. Això no només redueix les emissions, sinó que també genera oportunitats econòmiques i ocupació a l’àmbit de les energies renovables i l’eficiència energètica.
És una eina fonamental per lluitar contra l’emergència climàtica. Proporciona informació clau per a la presa de decisions, fomenta l’eficiència energètica i contribueix a reduir emissions de gasos amb efecte d’hivernacle. En impulsar la transició cap a edificis més sostenibles, exerceix un paper important en la mitigació del canvi climàtic i en la construcció d’un futur més respectuós amb el medi ambient.

A immobiliària Espígul volem contribuir a deixar un món més sostenible i per això a les nostres promocions de pisos i cases sempre estarà present materials i sistemes per reduir estalviar energia i diners.

Si vols més informació pots contactar amb nosaltres a hola@espigul.com o bé trucar-nos al 972 220 110.

Segueix llegint

Veure-les totes
maig 11, 2023

Com preparar casa teva per a la primavera

Aquesta temporada representa una oportunitat perfecta per actualitzar la decoració de casa teva, netejar a fons i donar-li un toc de frescor i vitalitat. En aquest blog, us oferim alguns consells sobre com preparar la teva llar per a la primavera i gaudir d’aquesta bonica estació al teu propi espai. Com fer neteja de primavera…

maig 26, 2023

Com mantenir un jardí ben cuidat?

Si la teva preocupació és com mantenir un jardí ben cuidat i verd durant l’època de calor, en el post d’avui t’explicarem alguns consells per preparar el teu jardí i saber quines plantes plantar en funció de cada espai.  Eliminar les males herbes i renovar la terra Sabem que aquesta tasca pot ser la més…

Espígul