Què és i per què serveix el contracte d’arres?

agost 11, 2022

Què és un contracte d’arres?

El contracte d’arres és un acord que firmen venedor i comprador per a formalitzar el contracte de reserva d’un habitatge. Es paga una quantitat de diners, que acostuma a oscil·lar entre el 5% i el 15% del valor de la propietat, com a preacord i es deixa per escrit la seva validesa i vigència, aquesta última acordada prèviament. 

El comprador es reserva el dret sobre la compra i el venedor es compromet a entregar l’immoble 

Tipus de contractes d’arres:

  • Contracte d’arres penitencials: són una excepcionalitat. S’entrega una quantitat pactada de diners per acabar el contracte. Si el comprador es tira enrere, perd els diners pagats prèviament (anomenats “arres”). En canvi, si el venedor és qui no continua amb la venda, li haurà de pagar al comprador el doble del que li va pagar. Cal especificar bé aquest tipus d’arres, ja que es pot confondre amb les confirmatòries.
  • Contracte d’arres de garantia o confirmatòries: té la finalitat d’obligar les parts a complir el contracte. Ambdues parts confirmen el contracte i es comprometen amb la compravenda.
  • Contracte d’arres penals: es fa per assegurar la compra. Si qualsevol de les parts no compleix, haurà de pagar una indemnització per danys i perjudicis. A més, la part que segueixi el contracte podrà escollir entre: renunciar al contracte i conformar-se amb la indemnització, o obligar a l’altra part a finalitzar la compravenda alhora que es queda amb la indemnització. 

Què ha de constar en un contracte d’arres?

  • Dades personals de les dues parts
  • Descripció i informació de l’habitatge (direcció, característiques, extres, número de referència cadastral, cèdula d’habitabilitat…)
  • Preu de venda i mètode de pagament
  • Quantitat de diners que es paguen anticipadament (es descompten de la totalitat a pagar)
  • La penalització en cas d’incomplir el contracte
  • Despeses de compravenda i qui se’n fa càrrec
  • Data límit per formalitzar el contracte

Pots visitar la pàgina web d’Espígul per a trobar els habitatges que més s’adapten a les teves necessitats. No dubtis en contactar amb nosaltres si sorgeix qualsevol dubte o necessites assessorament. Estarem encantats d’ajudar-te!

Segueix llegint

Veure-les totes
agost 4, 2022

Definició d’usdefruit, usufructuari, nua propietat i nu propietari

Què és l’usdefruit? L’usdefruit és el dret de gaudir d’una casa aliena. La propietat la té el nu propietari, que és a qui li pertany l’habitatge. Quines classes d’usdefruit existeixen? Simple: només hi habita una persona. Múltiple: diferents persones gaudeixen, al mateix temps o successivament, de l’habitatge. Propi: relacionat amb immobles. Impropi: relacionat amb béns…

agost 28, 2022

Consells per decorar els espais exteriors

Així doncs, quins factors has de tenir en compte a l’hora de decorar espais exteriors? Estil: primer de tot, has de decidir quin és l’estil que vols que llueixi el teu espai exterior. Aquest any 2022 l’estil per excel·lència és el mediterrani, amb elements naturals i colors neutres. Materials: un cop sàpigues quin estil vols…

Espígul