Ajudes per a la compra d’habitatge

maig 23, 2024

ayudas para la compra de vivienda

Si estàs planejant adquirir una casa aquest any, és essencial que coneguis les ajudes per la compra d’habitatge disponibles actualment. En aquest article compartim amb tu tota la informació necessària perquè puguis adquirir l’habitatge dels teus somnis de manera accessible.

Ajudes del govern per la compra d’habitatge

Actualment, existeixen diverses iniciatives governamentals que tenen l’objectiu de promoure l’adquisició d’habitatge digne arreu del territori, oferint condicions favorables per a grups de població amb dificultats per accedir a la compra d’un habitatge. Diversos perfils poden accedir a les ajudes del govern per la compra d’habitatge, com ara joves, famílies nombroses i persones amb discapacitat.

Algunes de les ajudes del govern per la compra d’habitatge són les següents:

  • Aval del 20% d’hipoteca per a joves i famílies nombroses.
  • Reducció d’impostos relacionats amb la compravenda d’una casa: Descomptes en l’Impost sobre Actes Jurídics Documentats i en l’Impost de Transmissions Patrimonials.
  • Suport per al pagament d’hipoteques: Ajudes per a famílies que tenen dificultats econòmiques derivades de la pujada dels tipus d’interès.

Ajudes per la compra d’habitatge per a joves

El Pla Estatal per a l’Accés a l’Habitatge 2022-2025 ofereix ajudes per la compra d’habitatge per a joves menors de 35 anys que vulguin adquirir una residència habitual en municipis amb un cens igual o inferior a 100.000 habitants. Aquesta subvenció, gestionada per les comunitats autònomes, té com a finalitat promoure l’adquisició d’habitatges habituals i permanents en municipis amb poblacions reduïdes.

Per accedir a aquestes ajudes, els ingressos anuals dels sol·licitants han de ser iguals o inferiors a 25.200 euros, 33.600 euros per a persones amb discapacitat, i 42.000 euros per a persones amb determinats graus de discapacitat. El preu de l’habitatge no pot superar els 120.000 euros, i s’ha de subscriure un contracte d’adquisició per un mínim de 5 anys.

L’import màxim de l’ajuda per la compra d’habitatge per a joves és de fins a 10.800 euros, amb un límit d’aval del 20% del preu de l’adquisició.

Ajudes per la compra d’habitatge per a famílies nombroses

Les famílies nombroses poden gaudir d’un ampli ventall d’ajudes estatals i autonòmiques per cobrir les necessitats relacionades amb el benestar familiar. En l’àmbit de l’adquisició de propietats, poden beneficiar-se del descompte en l’Impost de Transmissions Patrimonials, reduint-lo a un 4% en l’adquisició d’habitatges de segona mà.

Cal destacar que en l’àmbit autonòmic, hi ha un ampli ventall d’alternatives i ajudes per la compra d’habitatge per a famílies nombroses i joves menors de 35 anys per accedir a un habitatge en condicions favorables. T’aconsellem revisar quines són les ajudes que la teva comunitat autònoma et pot oferir. 

T’acompanyem en la compra del teu habitatge

A Espígul t’ajudem a trobar la teva futura llar. Els nostres assessors immobiliaris t’acompanyaran en tot el procés de compra, guiant-te en cada pas per aprofitar al màxim les ajudes econòmiques que el govern ofereix per fomentar la compra d’habitatge. No ho dubtis més i contacta amb el nostre equip perquè puguem avaluar el teu cas i oferir-te la solució que millor s’adapti a les teves necessitats.

Segueix llegint

Veure-les totes
como decorar una casa con poco dinero
maig 16, 2024

Com decorar una casa amb pocs diners?

Si estàs cansat i avorrit de la decoració de la teva llar i estàs buscant com decorar una casa amb pocs diners, no et perdis aquestes idees de decoració perfectes per donar-li un aire renovat al teu habitatge sense que afecti significativament la teva butxaca! Decorar la teva casa amb poc pressupost Decorar la teva…

com vendre una casa heretada
maig 30, 2024

Vendre una casa heretada

Heretar una casa sovint ve acompanyat d’una barreja d’emocions i desafiaments. A banda de la càrrega emocional que suposa, el procés de vendre una casa heretada pot semblar complex i aclaparador si no estàs familiaritzat amb els passos legals i administratius que cal seguir. Aquest post està pensat per ajudar-te a comprendre millor aquest procés…

Espígul