Tot el que has de saber per tenir una llar segura

febrer 3, 2021

Des d’Immobiliària Espígul et volem donar algunes recomanacions per tenir una llar segura en tots els àmbits.

Assegura i reforça portes i finestres

Aquest punt és crucial tant per prevenir accidents domèstics com per evitar un desafortunat robatori.

Una gran part de les intrusions es cometen a través de la porta d’entrada a un habitatge. Un gest tan senzill com tancar sempre amb clau les portes d’accés a l’habitatge poden dificultar molt l’entrada de persones no desitjades i recorda no deixar mai cap clau posada en el pany. Opta per posar una porta amb més d’un punt de tancament per tenir encara més seguretat.

En el cas de les finestres, s’ha de vigilar especialment si vivim en plantes baixes o pisos amb poca altura, ja que es poden forçar amb més facilitat o algú podria patir una caiguda inesperada.

 • Pots optar per posar barres o reixes de seguretat.
 • Per tenir cura en especial dels nens, pots posar topalls de seguretat per bloquejar el moviment de la finestra.
 • Les persianes poden ser un recurs de seguretat puntual tot i que no és recomanable utilitzar-les com a tal.

Molta precaució amb els nens i les persones grans

Els nens i les persones grans són més vulnerables a sofrir accidents domèstics. Per això se’ls hi ha de prestar atenció a petits detalls com:

 • Mantenir productes tòxics fora del seu abast
 • Utilitzar endolls giratoris per protegir-los de possibles descàrregues elèctriques.
 • Mantenir el terra sense objectes pel mig i evitar les superfícies lliscants per prevenir caigudes.
 • Com ja hem comentat anteriorment, tenir cura especial amb les finestres.
 • Vigilar amb els encenedors i cerilles, també si hi ha algun element com espelmes o estufes. 

Presta especial atenció a la cuina i el bany

Aquestes dues estances són algunes de les zones de la casa que tenen més risc per tenir un accident domèstic.

 • Per la cuina
  És important tenir un detector de fums per evitar incendis i comptar amb un extintor. És recomanable també tenir vitroceràmica i en cas de tenir cuina de gas, tenir extrema cura i recordar sempre tancar la clau de pas.
 • Pel bany
  Per evitar caigudes és recomanable tenir algun element antilliscant a la banyera o plat de dutxa. També recordar mantenir lluny de l’aigua qualsevol aparell elèctric endollat ​​o que s’estigui fent servir.

Recorda també tenir a mà els números d’emergències i / o familiars i una farmaciola amb tots els elements necessaris per als primers auxilis.

Les aparences si importen

Que sembli que la teva casa està habitada és un dels millors mètodes per allunyar possibles lladres. Tingues en compte les següents recomanacions:

 • No deixar objectes de valor ni diners a l’interior de la casa.
 • Utilitza temporitzadors per poder programar l’encesa de les llums / obertura de persianes i fer veure que hi ha moviment en l’habitatge.
 • Evitar publicar fotos en temps real a les xarxes socials si marxes de vacances.
 • Tingues a algú que pugui recollir el correu i donar un cop d’ull de tant en tant que tot estigui correcte.

Instal·la un sistema de seguretat

Tota precaució és poca, per tant és recomanable comptar amb algun sistema de seguretat com alarmes, sistemes de videovigilància, control d’accés … per maximitzar encara més la seguretat en l’habitatge i poder-te sentir segur encara que no hi estiguis.

Espígul som la teva immobiliària a Girona de confiança, vetllem pel benestar dels nostres clients i per protegir i cuidar les seves llars. Si vols una casa amb totes les mesures de seguretat pots contactar amb nosaltres a hola@espigul.com o trucar-nos al 972 220 110 i valorem la millor opció per a tu i la teva família.

Segueix llegint

Veure-les totes
gener 27, 2021

Qué és el Slow home?

A Espígul, com empresa constructora, som fidels a l’arquitectura eficient. Les nostres cases segueixen línies senzilles i minimalistes i ens adaptem a l’entorn per aconseguir habitatges sostenibles. Què és el Slow Home? El moviment Slow Home neix l’any 2006 de la mà dels arquitectes John Brown i Matthew North influenciats pel concepte Slow Food. Aquest…

febrer 10, 2021

Vols vendre un terreny?

A Immobiliària Espígul tenim més de 30 anys d’experiència amb la venda de terrenys i altres propietats a Girona. Gestionem tot el procés de venda de forma integral per tal que no tinguis preocupacions i tinguis els màxims beneficis. Per què un terreny és més difícil de vendre? La venda d’un terreny és diferent de…

Espígul