Tot el que has de saber per comprar una segona residència

agost 25, 2021

Perquè comprar una casa com a segona residència és una gran oportunitat

 • Descans i vacances assegurades. Una segona residència ofereix un canvi d’aires respecte a l’habitatge habitual assegurat. Ens hem trobat en una situació en la que viatjar ha estat difícil, i tenir una segona residència t’ofereix la possibilitat d’unes vacances segures.
 • Bones oportunitats i més capacitat de negociació. Després d’una crisi, sempre sorgeixen noves oportunitats. Molts venedors opten per vendre els seus immobles per aconseguir més líquid. Per tant és dona una situació ideal per negociar el preu dels habitatges en venda.
 • Una inversió que pot generar rendibilitat. Comprar una casa com a segona residència pot derivar a mitjà-llarg termini a un augment de la rendibilitat en cas que la lloguis o l’immoble es revaloritzi.
 • Més temps per prendre decisions. Com que no és una decisió immediata, perquè no necessites aquesta casa per viure, et pots prendre les coses amb calma i explorar el mercat immobiliari sense prendre decisions precipitades.
 • Benefici en l’euríbor. Actualment l’euríbor es troba en posició negativa, sense gaires expectatives de canvi, cosa que pot beneficiar a l’hora de sol·licitar una hipoteca.

Com ha de ser una hipoteca per una segona residència?

Una hipoteca per una segona residència és genera de la mateixa forma que una hipoteca per un primer habitatge. Així i tot, té característiques diferents que vénen determinades per diversos factors:

 • Menor demanda, ja que el públic és molt més reduït del que busca un habitatge habitual.
 • L’esforç financer pot ser més important si la persona que sol·licita la hipoteca té altres deutes pendents.
 • Els habitatges en zones de segones residències solen tenir preus menys estables, i per tant hi ha major risc.

Quines característiques diferencien una hipoteca per una primera o segona residència?

 • Tipus d’interès més elevats, en els préstecs de tipus fixe són més cars i de tipus variable diferencials més alts.
 • Import màxim de finançament més reduït. El percentatge per un primer immoble sol ser del 80%, en canvi, en una segona residència se situa entre un 50-70%.
 • Terminis més curts. Igual que en el cas anterior, el termini promig d’hipoteca en un primer habitatge és entre 25 i 30 anys i en la segona es redueix a 20 anys o menys.


Com mantenir una segona residència

Inverteix en un sistema de domòtica que et permeti controlar els diferents aparells des de la distància. Imagina’t arribar a l’hivern i trobar-te tota la casa ben calenta, permet una major comoditat i qualitat de vida. 

Instal·la un sistema de seguretat per evitar preocupacions. Una casa tancada durant molt de temps pot estar en el punt de mira per un lladre. Si en la teva segona residència hi tens objectes de valor, és recomanable contractar un sistema de seguretat per estar tranquil durant tot l’any. 

Fes una revisió anual. És aconsellable fer una revisió general un cop l’any per detectar possibles desperfectes i avaries. Si els detectes a temps pot ser més fàcil i menys costós arreglar-los.

Quines propietats et podem oferir a Immobiliària Espígul?

Si busques una segona residència en la tranquilitat de la muntanya, et presentem la nova construcció de cases a Bolvir: un nou concepte de 3 petites comunitats exclusives dins d’un projecte unitari a la Cerdanya: Les 3 eres. 3 cases diferents en cadascuna de les 3 eres. 9 cases úniques. 

Cases entre 200 i 240 m2 en planta soterrani, dues plantes i golfes. Distribucions de 3, 4 ó 5 dormitoris amb 3 ó 4 banys. Jardins privatius i porxos coberts. 

Construïdes amb materials de màxima qualitat i amb una disseny totalment adaptat a l’entorn. Les cases tenen una excel·lent orientació que farà que gaudeixis de molta llum al llarg de tot el dia i d’unes vistes impressionants a la vall de la Cerdanya. 

A Immobiliària Espígul som experts en la gestió de propietats. Tenim habitatges de segona mà i obra nova que s’adapten a les teves necessitats principalment a Girona i altres localitats de la Costa Brava.

Si estàs buscant una segona residència contacta amb nosaltres a hola@espigul.com o bé trucar-nos al 972 220 110 i junts trobarem la casa perfecta!

Segueix llegint

Veure-les totes
agost 19, 2021

Consells per gaudir de la teva terrassa sense mosquits

Amb l’arribada de l’estiu i l’augment de les temperatures, els mosquits comencen a fer acte de presència. Estan còmodes en entorns humits i ells i les seves picadures resulten molt molests. Com fer fora als mosquits casa teva durant l’estiu Prioritza la neteja i higiene És fonamental vigilar la neteja de la terrassa i altres…

setembre 2, 2021

Com vendre la teva casa de forma efectiva: psicologia del color i imatges

Psicologia del color El color és un factor molt important a l’hora de preparar una casa per vendre-la. La primera impressió pot fer que un comprador s’enamori o la descarti a primera vista. És en aquest cas on el color juga un paper molt important, ja que poden generar tota mena d’emocions, tant positives com…

Espígul