Tipus d’hipoteques. ¿Quina és la que més et convé?

novembre 15, 2018

hipoteques immobiliaria espigul

Si estàs pensant a comprar-te un habitatge i no tens tot els diners que sol·liciten el més habitual és demanar una hipoteca al banc. En aquest post t’explicarem quin tipus d’hipoteques existeixen al mercat i et donarem els consells necessaris perquè optis per la que més et convé.

El primer que has de conèixer és la classe de préstecs hipotecaris que pots trobar

  • Fixa. Aquella en la que el tipus d’interès es manté inalterable durant tota la durada del préstec.
  • Variable. El tipus d’interès anirà canviant al llarg de tot el període que l’hem contractat. És habitual que el tipus d’interès es revisi cada sis mesos o cada any, depèn del que acordem amb el banc. S’escull un paràmetre que es pren com a referència i sobre aquest se suma un percentatge, el famós euríbor + percentatge.
  • Mixta. En últim lloc tenim aquesta hipoteca que és una barreja de les dues anteriors. Se sol establir un tipus fixe durant els primers anys d’hipoteca i després, aquest tipus es tornarà variable.

Avantatges 

Mentre que en les hipoteques de tipus fixe sempre sabrem el que hem de pagar, en les de tipus variable això pot fluctuar en funció de com estigui l’economia global en aquell determinat moment, i per tant pagarem més o menys. Això és difícil de determinar quan et subscrius al crèdit hipotecari, ja que el mercat pot canviar constantment.

Per altra banda, en les mixtes, és comú pagar menys al principi i després la quota vagi augmentant, el que pot ser beneficiós si és el nostre primer habitatge i hem d’assumir altres despeses.

Segueix llegint

Veure-les totes
novembre 8, 2018

La tècnica DIY (Do It Yourself) o Fes-ho tu mateix

L’expressió DIY (Do It Yourself) que traduït al català seria Fes-ho tu mateix és un terme exportat dels Estats Units que posa nom a una filosofia de consum responsable, reutilització i capacitat de creativitat per poder fer coses pels nostres propis mitjans. Aquesta cultura DIY va sorgir antigament amb el moviment anticapitalista. Actualment però, s’ha estes arreu del món i…

novembre 22, 2018

Guia per vendre el teu habitatge de forma més ràpida

És habitual tenir dubtes a l’hora de vendre la teva llar. El procés no sempre és fàcil i trobar un bon comprador pot resultar una tasca complicada. Com ja vam parlar en aquest post el Home Staging és una bona opció per accelerar el procés de venda i que es faci amb èxit. A Espígul…

Espígul