Tips per estalviar aigua a la teva llar

febrer 23, 2022

Conservar aquest recurs significa fer servir amb prudència el nostre limitat subministrament d’aigua i tenir-ne una bona cura, perquè cadascun de nosaltres en depèn per sobreviure. 

Hi ha moltes raons per les quals hem de conservar l’aigua: assegura la producció d’aliments, protegeix els nostres ecosistemes, plantes i animals, minimitza els efectes de la sequera i l’escassetat d’aigua i ajuda a protegir el nostre medi ambient. 

Tots podem fer canvis en l’estil de vida per reduir el seu consum. 

Què podem fer?

Des de Espígul et proposem un llistat d’accions que et permetran estalviar aigua a la llar i que t’ajudaran a iniciar-te en una nova cultura caracteritzada en prioritzar l’estalvi i l’eficiència d’aquest recurs tan valuós. 

  • Dutxa’t en lloc de banyar-te. Evita banyar-te sovint, ja que omplir la banyera suposa gastar entre 100 i 140 litres, inclús més depenent del tamany de la banyera, mentre que si et dutxes l’estalvi és d’un 70%. Fins i tot pots controlar amb un rellotge de no passar més de 5 minuts a la dutxa i així estalviar aigua.

  • Tanca les aixetes quan no facis servir l’aigua. Tanca-la sempre que t’ensabonis les mans, et rentis les dents, els plats… (les aixetes obertes poden perdre fins a 12 litres per minut). Fes-ne un ús racional i no gastis més aigua que la necessària.

 

  • Reparar les aixetes o petites fuites d’aigua tan aviat com les detectis. Si una aixeta o cisterna perd aigua avisa un tècnic, ja que una aixeta que perd una gota per segon té una pèrdua de 1000 litres al mes. Et recomanem fer un manteniment preventiu de les instal·lacions i les aixetes per evitar-ho. 

 

  • Esperar a tenir plena la rentadora i seleccionar el programa adequat, ja que es pot arribar a reduir la factura de la llum i l’electricitat. Quan rentis la roba, carrega totalment la rentadora i posa programes d’aigua freda (floquet de neu o eco). Els programes curts de la rentadora són els que més energia consumeixen.

 

  • El vàter no és una paperera. Estira la cadena del vàter només quan sigui necessari i evitar llençar coses que no corresponen com bastonets, burilles de les cigarretes, etc. Ja que, alguns d’aquests residus poden contaminar les aigües de consum.

 

  • Cada vegada que esperem que s’escalfi l’aigua de la dutxa perdem litres i litres d’aigua. Per què no col·locar una galleda i aprofitar aquesta aigua per a una altra cosa? Per regar, per rentar els plats… També pots Instal·lar dipòsits a l’exterior per emmagatzemar l’aigua de la pluja i fer-la servir després.

 

  • Renta el cotxe al túnel de rentatge o amb una esponja i una galleda, en comptes de fer-ho amb una mànega. Estalviaràs fins a 350 litres d’aigua en cada rentada. 

 

  • Rentar els plats a mà deixant córrer l’aigua mentre ho fem és una de les accions que més gasten. Si no tens rentavaixelles, omple les dues piques, una per ensabonar i una altra per aclarir. Pots estalviar fins a 115 litres.

Si vols anar més enllà pots optar per la instal·lació de diversos aparells i dispositius que permeten maximitzar el rendiment de l’aigua per tal de potenciar els teus hàbits i costums d’estalvi. Adaptar les cisternes, dutxes i aixetes permet l’estalvi de grans quantitats d’aigua i, per tant, també de diners.

Com a resultat, doncs, pots apostar també per cisternes de baix consum, carxofes de dutxa de flux reduït, aixetes amb monocomandament i rentadores amb programes de baix consum per ajudar-te a regular el consum i estalvi d’aigua.

Converteix aquests gestos en hàbits i aplica’ls no només a la teva llar, sinó també a la feina i quan viatgis. ¿Creus que podràs portar-ho a la pràctica?

Segueix llegint

Veure-les totes
febrer 17, 2022

Quant costa construir una casa a mida?

Com puc fer per tenir la meva casa pròpia? Si el que sempre has somiat és fer-te una casa a mida aquest post és per a tú. El primer pas per construir una casa és comprar un terreny que compleixi els requisits d’un habitatge. Com a norma general, les parcel·les tenen una superfície màxima edificable. …

març 3, 2022

Vull fer la taxació del meu immoble, però què he de fer?

Quins són els mètodes de valoració? Hi ha dos valors principals segons l’objectiu:  Valor de mercat: El valor que un tercer està disposat a pagar mitjançant un contracte privat entre un venedor i un comprador.  Valor de la hipoteca: El valor que un professional assigna a una propietat mitjançant una taxació. Aquest pas és necessari…

Espígul