Setembre: Nous propòsits i hàbits de neteja

setembre 9, 2021

La neteja és imprescindible per tenir una llar en harmonia. Acostumar-se a dur a terme petites tasques diàries, permeten que no s’acumuli tota la feina i t’hagis de passar el cap de setmana netejant. En el post d’avui volem compartir alguns consells i nous hàbits de neteja perquè puguis tenir una millor organització i gaudir més del teu temps lliure.

Crea una rutina de neteja

Incorporar una rutina de neteja a la teva vida et permet tenir una casa més neta i gaudir més del teu temps lliure. Els miracles no existeixen i s’ha de dedicar una mica de temps diari a aquesta rutina, però ens alliberarà d’haver de dedicar tot un dia sencer exclusivament a netejar.

Rutina de nit: La clau per tenir-ho tot recollit és deixar-ho tot recollit abans d’anar a dormir. Per exemple, endreçar els coixins les mantes del sofà i deixar les sabates al seu lloc són petits detalls per mantenir l’ordre.

Rutina de matí: Abans de marxar de casa, fes sempre el llit. És un petit gest que no costa res, però canvia totalment la percepció que tens d’una habitació.

 

Fes una llista de tasques de neteja imprescindibles. Pensa i anota les tasques de neteja que creguis que són necessàries cada setmana habitació per habitació. Ara, repassa la llista que has fet i divideix les tasques de dilluns a divendres. Procura que aquestes no t’ocupin més de 15 minuts diaris. 

Consells per tenir una casa sempre neta

  • Segueix un circuit de neteja. Comença de darrere al davant en una habitació i de dalt cap avall en mobles. Si no en repassar les zones superiors embrutaràs el que ja has netejat.

  • Comença sempre pel més difícil. Així tindràs la sensació que el que et queda per netejar és molt més fàcil.

  • Simplifica els teus productes de neteja. La qualitat sempre és millor que la quantitat, intenta que un producte et serveixi per netejar més d’una zona o estança. 

  • Incorporar un robot aspirador t’ajudarà a tenir el terra sempre impecable.

  • Un dia a la setmana, engega la rentadora de roba blanca i un altre dia la rentadora de roba de color o tonalitats fosques, així no acumularàs una muntanya de roba bruta al cistell. Recorda encendre la rentadora en les hores vall per tal d’estalviar en la factura de la llum. Si vols saber–ne més, no et perdis aquest post.

Com podem incloure als infants en aquests hàbits?

Aconseguir que els nens s’involucrin i participin en la neteja i ordre de la llar és molt important. Crear una rutina de neteja o fer que comencin per la seva habitació farà que adoptin aquests hàbits. 

La regla de: Un entra, un surt.

És comú que després d’alguns anys el nen acumuli una gran quantitat de joguines i objectes. La regla d’un entra un surt, es basa en el fet que només es pot rebre un nou objecte si abans et desfàs d’un altre (potser el més antic o el que menys li agradi). Aquesta regla permet que l’infant agafi el costum de no acumular objectes i mantenir l’ordre.

Que disposin d’emmagatzematge.

L’emmagatzematge és fonamental perquè una llar estigui ordenada. Si els nens tenen accessoris en la seva habitació que els permeti tenir tot en ordre els ajudarà a acomplir aquesta tasca sense tant esforç.

Immobiliària Espígul som la teva Immobiliària a Girona de confiança, vetllem pel benestar dels nostres clients i de les seves llars. Esperem que seguint aquests consells puguis aconseguir una bona rutina de neteja de la teva llar i també puguis gaudir molt més del teu temps lliure.

Segueix llegint

Veure-les totes
setembre 2, 2021

Com vendre la teva casa de forma efectiva: psicologia del color i imatges

Psicologia del color El color és un factor molt important a l’hora de preparar una casa per vendre-la. La primera impressió pot fer que un comprador s’enamori o la descarti a primera vista. És en aquest cas on el color juga un paper molt important, ja que poden generar tota mena d’emocions, tant positives com…

setembre 16, 2021

Com fer que casa teva sigui més sostenible

5 reformes per fer la teva casa més sostenible 1. L’aïllament és molt important. Aproximadament un 30% de l’energia d’un edifici s’escapa pels ponts tèrmics. Per poder reduir al màxim aquest percentatge, és molt important aïllar correctament un habitatge per evitar pèrdues d’energia i, per descomptat, estalviar el consum i la despesa. És fonamental realitzar…

Espígul