Quins tipus d’hipoteques hi ha i quina és la que més et convé?

maig 28, 2021

Un dels aspectes més confosos de la compra d’una propietat sabem que és la hipoteca. És completament normal no saber quin tipus d’hipoteca que existeixen i quina és la millor per al teu cas. 

Des de Immobiliària Espígul, com a immobiliària i constructora amb més de 30 anys d’experiència en el sector de referència a la província de Girona, volem informar-te d’alguns consells per tal que puguis escollir la millor hipoteca i la compra del teu habitatge resulti tot un èxit.

Què és una hipoteca?

Una hipoteca és un contracte que es firma per aconseguir finançament bancari quan fem la compra d’una propietat. 

La garantia d’aquests préstecs és el mateix immoble, que queda en mans del deutor mentre paga el deute. Per tant, en el moment que el deutor no pugui assolir aquest deute, el banc tindrà el dret de sol·licitar la propietat.

Actualment, quins tipus d’hipoteca existeixen?

El primer que s’ha de saber és quines possibilitats hi ha per poder decidir quina s’adapta millor a les teves necessitats:

Hipoteca fixa: Les quotes són estables i no es veuen afectades per les pujades o baixades del euríbor, que és el principal índex de referència de les hipoteques. És a dir, tot el període de la hipoteca pagaràs el mateix import.

Hipoteca variable: En aquest tipus d’hipoteca, el tipus de quota varia segons l’interès que correspon a l’euríbor. Si aquest baixa, les quotes també ho faran, però si puja, les quotes seran més altes.

Hipoteca mixta: quan el tipus d’interès es manté fixa els primers anys del préstec i després passa a ser de tipus variable on les quotes poden variar segons l’evolució de l’euríbor.

No hi ha una hipoteca millor que l’altre, simplement has de valorar la teva situació per escollir un tipus d’hipoteca o un altre. 

Quins aspectes es té en compte en el moment de signar una hipoteca?

Les hipoteques es componen de tres elements principals:

> El capital: És la quantitat de diners que el banc presta al comprador per adquirir la casa. Depenent de cada entitat, el límit que financen els bancs és d’entre el 80% i el 100% del valor de la taxació de l’immoble.

> Interès del préstec hipotecari: És el percentatge que el deutor ha de pagar al banc pel capital que es fa el préstec. Com hem comentat anteriorment, aquest interès pot ser fixe o variable.

> El terminis: És el temps establert pel retorn dels diners i els interessos prestats. En el cas de les hipoteques, solen ser períodes llargs, ja que la quantitat del préstec també és elevada.

Com saber quin tipus d’hipoteca escollir?

A l’hora d’escollir una hipoteca és convenient estudiar bé les ofertes de diverses entitats abans de firmar, perquè al tenir un període d’amortització tan llarg, qualsevol petita diferència pot resultar una gran quantitat al llarg del temps. 

Troba la hipoteca que s’adapti a tu

Finalment, abans de demanar una hipoteca, s’ha de ser honest amb un mateix i saber si es té la liquiditat necessària abans d’embarcar-se amb un procés de compra d’un immoble, si seràs capaç d’assolir un interès variable, etc. Aquest pas òbviament, no té res a veure de forma directa amb poder demanar o no una hipoteca, però si t’ajudarà a saber quin tipus d’hipoteca s’adapta millor a les teves necessitats i estil de vida.

A Immobiliària Espígul ens agrada acompanyar-te en tot el procés de compra del teu immoble, des dels primers dubtes fins al tancament de la teva hipoteca. No dubtis en contactar-nos a hola@espigul.com o bé pots trucar-nos al 972 220 110.

Segueix llegint

Veure-les totes
maig 21, 2021

Quines són les millors plantes interior per tenir a la teva llar?

El benestar a la llar és una de les prioritats que tenim a Immobiliària Espígul. Com a professionals del sector, amb més de 30 anys d’experiència, tant com immobiliària a Girona com en construcció de cases i pisos d’obra nova.  El més important per nosaltres és que els nostres clients trobin un habitatge que s’adapti…

Espígul