Quines despeses són les que corresponen a un llogater?

març 18, 2021

Des d’Immobiliària Espígul tenim tots els recursos per guiar-te i aconseguir la millor opció de lloguer, tant si ets propietari i tens un pis per llogar com si estàs buscant un pis de lloguer per Girona o rodalies.

En el post d’avui fem una mini-guia amb totes aquelles despeses que corresponen al llogater i les despeses que corresponen a l’inquilí, per tal que no tinguis cap dubte a l’hora de llogar un habitatge.

Fes un bon contracte que et serveixi de referència

El primer i més important és fer un contracte de lloguer. Normalment els contractes estan sota el que estableix la llei d’arrendaments urbans (LAU) però així i tot a vegades no queda del tot clar quines despeses corresponen a cadascú.

Abans de firmar el contracte, s’ha de llegir bé què inclou la quota de lloguer i quines despeses van a càrrec del llogater i de l’inquilí: el que posi en el contracte és el que realment compta.

Tenir un contracte clar i ben definit evitarà dubtes i possibles problemes o conflictes que hi puguin sorgir relacionats amb les despeses de la propietat.

Despeses que ha d’assumir el propietari

> La quota de la comunitat de propietaris. Segons l’OCU, la quota de la comunitat de propietaris l’ha d’assolir el propietari de l’habitatge. També serà la seva responsabilitat anar a les reunions que es convoquin (o també autoritzar que alguna altra persona, com l’inquilí, hi vagi).

> L’impost sobre béns d’immoble (IBI). La despesa d’aquest impost va a càrrec del propietari de l’immoble.

> Avaries i reparacions. Segons la llei d’arrendaments urbans, el propietari de l’habitatge és qui s’ha d’encarregar de fer les reparacions necessàries per conservar l’habitatge en bon estat per tal que pugui ser arrendat. En aquest punt es fa referència en especial a aquelles avaries que es causen pel desgast habitual de l’habitatge. En general, es farà càrrec de les avaries d’electrodomèstics o instal·lacions superiors a 150 euros.

> Altres despeses com: l’assegurança de la casa, l’alta dels subministraments d’aigua, llum i gas, i les assegurances de manteniment de la caldera o altres instal·lacions.

Despeses que ha d’assumir l’inquilí

> Despeses de manteniment de la llar. Es farà càrrec d’aquelles petites reparacions o avaries d’un import inferior a 150 euros.

> Desperfectes. L’inquilí també es farà càrrec de cobrir les despeses dels elements que hagin estat trencats o malmesos.

> Manteniment habitual. Es farà càrrec d’aquelles despeses de manteniment habituals en una llar i té l’obligació de deixar l’immoble en les mateixes condicions que hi havia un cop inicia el contracte de lloguer.

> Despeses principals com: la renta mensual acordada pel contracte, les despeses dels subministraments com l’aigua, llum, gas, internet…

> Obres que no siguin necessàries i l’inquilí vulgui dur a terme. Sempre amb el consentiment previ del propietari.

Altres recomanacions

Contractar una bona assegurança per la llar et pot estalviar molts mals de cap. Les assegurances pel propietari han de cobrir els desperfectes que es puguin ocasionar de l’estructura del pis mentre que els inquilins, si volen, poden assegurar el contingut de l’habitatge.

Des d’Immobiliària Espígul comptem amb més de 30 anys d’experiència en la gestió d’immobles de lloguer. Si vols trobar un pis de lloguer acord amb les teves necessitats a Girona o rodalies o bé ets propietari d’un pis i el vols llogar, pots contactar amb nosaltres a hola@espigul.com o bé trucar-nos al 972 220 110.

Segueix llegint

Veure-les totes
març 11, 2021

Promoció de pisos obra nova Vila de Fornells

A Immobiliària Espígul tenim solucions per les necessitats de cada persona. Si ets de les persones que els agrada la tranquilitat però no volen renunciar a la ciutat, la nova promoció de pisos d’obra nova Vila de Fornells són una molt bona opció.  Els pisos d’obra nova Vila de Fornells estan situats a Fornells de…

març 25, 2021

Consells per estalviar aigua

L’aigua és un recurs natural imprescindible per la vida humana. Sembla una font inacabable, però tan sols el 0,007% d’aigua que existeix en la Terra és apta pel consum de les persones. Per això és tan important regular el seu ús, i des de casa, poder gestionar-lo d’una forma molt més responsable. Des d’Immobiliària Espígul…

Espígul