Què s’ha de tenir en compte abans de comprar una casa d’obra nova?

maig 26, 2022

Un habitatge d’obra nova és aquella que s’adquireix directament del promotor immobiliari quan la construcció o la rehabilitació està acabada.

Comprar un habitatge d’obra nova té una sèrie d’avantatges:

  1. Et dona l’opció d’estrenar i poder escollir, una perspectiva que atrau l’interès dels compradors. A més, també existeix la possibilitat de comprar un habitatge d’obra nova sobre plànol. Comprar sobre pla et permet participar en el disseny i adaptar-lo a les teves necessitats, gustos i capacitat econòmica. Si vols conèixer tot el que has de saber per comprar un pis d’obra nova sobre plànol pots accedir a aquest article on trobaràs tota la informació d’interès. 
  2. S’ajusta a les preferències i característiques més demandades actualment: bona il·luminació, habitatges més amplis i de qualitat, més eficiència, zones exteriors i altres espais d’utilitat (garatges, trasters, etc.).
  3. No hi ha necessitat de reforma integral, la qual cosa suposa un estalvi en el temps i els costos, ja que és possible entrar a viure en el moment que s’entrega l’immoble.

Què s’ha de tenir en compte abans de comprar un habitatge d’obra nova?

  • En primer lloc, és important conèixer el preu i la forma de pagament. S’ha de tenir en compte que, en general, comprar una casa d’obra nova el preu serà major que si es comprés un habitatge de segona mà a la mateixa zona i amb unes característiques similars. 

  • Assegurar-se de què l’immoble s’ajusta al prèviament anunciat. El promotor immobiliari ha d’entregar tota la informació sobre l’habitatge, incloent-hi la data d’entrega, memòries de qualitat, plànols, distribució, xarxes elèctriques, etc.

  • Revisar la documentació aportada pel constructor. Aquesta ha d’incloure documents com: el certificat de final de l’obra, la cèdula d’habitabilitat, la llicència de primera ocupació, la garantia obligatòria així com l’assegurança desenal. 

  • Comptar amb la garantia d’habitatge. Segons la llei orgànica de l’edificació els habitatges d’obra nova compten amb una garantia de: Un any en els acabats, de tres anys en el referent a les instal·lacions i de deu anys per als vicis que afecten l’estabilitat i seguretat de l’edifici, és a dir, en els desperfectes de l’obra més importants en l’estructura (Els terminis comencen a comptar des de la data del certificat de final d’obra).

  • Incloure els acabats en el pressupost per evitar sorpreses. Pot donar-se el cas que el promotor hagi tancat la construcció, però quan el comprador entra a viure, pot adonar-se de què hi falten retocs finals, o que hi hagi inclòs certs extres que no entraven dins del pla d’obra inicial. Provocant, així, un augment del pressupost final.

  • Conèixer els terminis d’entrega. Quan s’adquireix un habitatge sobre pla, en alguns casos els terminis d’entrega no es compleixen amb l’acord del contracte. Amb la qual cosa, s’han de revisar per poder optar a la penalització del promotor en el cas que no s’ajusti als temps estipulats. 

  • Comprovar les inspeccions corresponents. Quan es construeix un habitatge és necessari que aquest passi per una sèrie d’inspeccions per verificar que la construcció és correcta i segura. S’ha de comprovar que la llar inclogui una contingència d’inspeccions.
És important que abans de fer el pas de comprar una casa d’obra nova és recomanable comptar amb l’assessorament d’un professional que podrà aconsellar sobre què és el que més convé d’acord amb la situació del client. 
A Espígul oferim un gran nombre de cases d’obra nova amb acabats de qualitat i bonics dissenys que no et deixaran indiferent. Si estàs pensant en l’oportunitat d’estrenar una casa, comptar amb materials de major qualitat i fins i tot escollir certs acabats, t’ajudem a trobar la casa dels teus somnis. 

Segueix llegint

Veure-les totes
maig 19, 2022

Com decorar l’espai exterior de casa teva?

El mobiliari que s’han de tenir en compte a l’hora de donar vida a l’exterior dels nostres habitatges són: Sofàs, butaques i bancs exteriors: Hi ha molts estils de sofàs exteriors, però el que sempre has de tenir en compte és el material, tant del suport com dels coixins. Ha de ser un material que…

juny 2, 2022

Com estalviar aigua a l’hora d’omplir la piscina?

Primer de tot: Com s’ha d’omplir una piscina? Assegura’t que tant el filtre com la bomba tenen un funcionament correcte. Emplena la piscina fins a la meitat del desnatador, quan arribi a aquest nivell ja es podrà posar en funcionament el sistema de filtratge. Realitza una prova de pH, alcalinitat, duresa del calci, cloro… Què…

Espígul