Quan s’aplica l’Iva reduït en la reforma d’una vivenda?

abril 22, 2021

Sovint apareixen nous formats, materials o tendències que ens poden animar a fer una reforma en la nostra llar. També es pot donar el cas d’haver-ho de fer per funcionalitat, com poden ser les reformes derivades a causa de la Covid-19. En aquest post pots llegir quines són les reformes més demandades durant la pandèmia. 

A Immobiliària Espígul no només ens dediquem a la compra i lloguer de propietats. També tenim un equip que s’encarrega de la construcció i l’interiorisme de les nostres propietats d’obra nova i oferim el servei de petites reformes o reformes integrals per tal que aconsegueixis la llar que s’adapti a les teves necessitats. 

En el post d’avui parlem de quins requisits has de complir per tal de beneficiar-te de l’IVA reduït en reformes d’habitatges particulars. És a dir, en quines ocasions es concedeix per tal d’obtenir un 10% d’IVA en la reforma de la teva llar.   

Requisits que s’han de complir:

> El beneficiari d’aquesta reducció de l’IVA ha de ser una persona física i la finalitat de l’habitatge on es realitzi el projecte sigui d’ús personal. 

> Que la rehabilitació o construcció de l’habitatge on es realitza l’obra, hagi finalitzat com a mínim dos anys abans. En el cas que hagis fet una obra, i en menys de dos anys vulguis tornar-ho a fer de nou, l’IVA de la segona reforma seria del 21%.

> Que el propietari de l’obra no aporti materials necessaris perquè aquesta sigui possible. En el cas de fer-ho, el seu cost no pot excedir el 40% de la base imponible de les obres. 

Si es compleixen aquestes condicions bàsiques, et podràs beneficiar de l’IVA reduït en tots els treballs que impliquen una reforma.

En quins materials i instal·lacions et pots beneficiar del IVA reduït?

L’any 2010 hi va haver un punt d’inflexió pel que fa a l’aplicació de l’IVA reduït, ja que aquest només era vàlid per les activitats d’obra. Des de llavors, i actualment, s’aplica en qualsevol reforma, obra de renovació o reparació de les següents activitats:

> Electricitat

> Instal·lacions

> Guixaires

> Sanitaris

> Obres de paleta

> Fusteria

> Pintura

Com ja hem comentat anteriorment, el propietari pot aportar materials però aquests no poden superar el 40% del cost de la reforma, ja que impliquen un escàs benefici pel professional que la realitza. 

En quins casos no s’aplica la reducció d’IVA?

Les instal·lacions de calefacció i doble vidre o bé les instal·lacions de televisió digital, telefonía o accés d’internet queden exemptes de l’aplicació de l’IVA reduït.

Què passa amb la reforma d’edificis i zones comuns?

En aquests casos també es pot optar a l’IVA reduït però s’han de complir dues condicions:

> Que més del 50% de les obres incloses en el projecte de rehabilitació tinguin a veure amb elements estructurals de l’edifici (façana, ciments…)

> Que el cost total de la reforma superi el 25% d’adquisició de l’edifici en el cas que es compres dos anys abans de la rehabilitació o bé del valor del mercat. 

Tenint en compte els punts anteriors, és recomanable calcular l’IVA total amb el professional que durà a terme la reforma tenint en compte tots els treballs concrets que suposa la reforma i també l’import de tots els materials necessaris.

Això pot suposar passar d’un 21% d’IVA a un 10% d’IVA en el cost final de la reforma i és una diferència força important a considerar. 

Si estàs pensant en reformar la teva llar i vols comptar amb un equip de professionals de confiança i amb més de 30 anys d’experiència, Immobiliària Espígul som la millor opció. Si vols més informació ens pots contactar a a hola@espigul.com o bé trucar-nos al 972 220 110. És hora de que tinguis la casa que sempre has desitjat!

Segueix llegint

Veure-les totes
abril 14, 2021

Consells per un bon manteniment d’una piscina

Antigament tenir una piscina a casa era molt més costós de mantenir, pel que fa al treball que comporta mantenir-la i també econòmicament. Actualment, amb una instal·lació eficient i un tractament adequat de l’aigua es pot fer que el manteniment sigui un procés molt més senzill. I això ens permet gaudir de la piscina amb…

abril 28, 2021

Idees per gaudir de la terrassa

Si encara no tens un pis amb terrassa i estàs valorant l’opció de comprar o llogar una propietat que en tingui, a Immobiliària Espígul tenim a la teva disposició una gran varietat d’habitatges que s’adapten a les teves necessitats. Si ja tens una llar amb terrassa, tant sigui de lloguer com de propietat, segueix llegint…

Espígul