Primer edifici d’Habitatges de Protecció Oficial de Girona del 2022

desembre 21, 2022

  • La promoció està ubicada al sector de Domeny (c/Font de la Teula) i disposarà de 32 pisos amb pàrquing i traster, extensa zona verda i piscina comunitària.
  • Els preus són a partir de 135.000€, amb pàrquing i traster inclosos.

Comprar un habitatge sempre ha estat un repte pels joves. La dificultat principal acostuma a ser la de disposar de diners estalviats per pagar l’entrada, els impostos, la notaria, etc. A tot això, ara s’hi ha sumat una pujada dels tipus d’interès, que suposa un finançament més car que els últims anys, durant els quals s’ha gaudit d’uns tipus anormalment per sota del 0%.

Després d’uns anys de creixement i d’una demanda sostinguda, sumats a una escassa oferta d’obra nova, ha afectat els preus dels habitatges, que han pujat de manera considerable si a tot això hi afegim la pujada de preus de matèries primeres, la inflació i les crisis internacionals actuals.

És per això, que una de les maneres de poder accedir a la compra d’un habitatge nou, és a través de l’HPO (Habitatge de Protecció Oficial). Es tracta de facilitar el primer accés a l’habitatge, a un preu màxim marcat per l’Agència Catalana de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Arran d’això, Immobiliària Espígul ha desenvolupat un nou projecte on ha obtingut la Qualificació Provisional d’HPO per la propera promoció que desenvoluparà a Domeny (Girona) al Carrer Font de la Teula 11-15. Es tracta de la primera promoció en venda de pisos d’HPO que es fa a Girona l’any 2022, un edifici de 32 pisos, pàrquings i trasters amb un preu concertat.

L’edifici s’ubicarà en un entorn de creixement de la ciutat, molt proper a espais naturals com La Devesa o el Ter, amb tots els serveis (escoles, llars d’infants, consultori mèdic) i excel·lents comunicacions. Aquests pisos tindran els preus més competitius de la zona, i està previst que la primera fase de 15 pisos s’iniciï el primer trimestre de 2023 i s’acabi al darrer trimestre de 2024.

Per poder accedir a la compra dels habitatges, s’han de complir una sèrie de requisits, els principals: no ser propietari de cap altre habitatge, destinar l’immoble a residència habitual i no sobrepassar els ingressos que s’estipulen a un màxim de 70.000€ anuals. Per fer-ho, cal inscriure’s en el Registre de Sol·licitants d’HPO a la seu de la Generalitat de Catalunya (a Girona a la Plaça Pompeu Fabra) o bé a l’Oficina Municipal d’Habitatge de l’Ajuntament de Girona (Plaça Pou Rodó). Qualsevol persona empadronada a Catalunya pot inscriure’s.

Segueix llegint

Veure-les totes
desembre 14, 2022

Tot el que has de saber sobre els ajuts per al lloguer d’habitatge per a joves

De fet, la joventut espanyola és la cinquena per la cua d’Europa pel que fa al desenvolupament i la independència. I és que només el 19,4% d’espanyols aconsegueixen independitzar-se abans dels 30 anys, i els que ho fan, majoritàriament és als 29 anys, l’edat mitjana d’emancipació a l’Estat. Afortunadament, hi ha diferents ajudes econòmiques per…

desembre 30, 2022

Hola 2023! :)

Malgrat tots els entrebancs en el camí, acabem aquest 2022 fent una valoració molt positiva d’aquest any i encarem el següent amb molt bones perspectives de futur. +150 compravendes i +200 lloguers Aquest 2022 hem entregat molts habitatges de promoció pròpia, de segona mà i construcció per a tercers. Entre ells, els projectes més destacats…

Espígul