Preguntes que cal fer-se abans de la compra

març 26, 2020

Sorgeixen molts dubtes a l’hora d’iniciar un procés de compra d’una propietat. Hi ha tants factors a tenir en compte que de vegades algun es pot passar per alt.

Abans de comprar-se una casa o un pis, ens hem de plantejar una sèrie de preguntes per tal de trobar la millor opció.

  • La ubicació és un dels factors més rellevants. Depenent de les necessitats de cada comprador es prioritzarà una zona o un altre. A una família els hi pot interessar més estar a prop d’un col·legi i, a una parella jove, trobar llocs d’oci al seu voltant.
  • Cal valorar el preu i haver estudiat l’habitatge, la zona i l’entorn. Els preus solen ser similars si a la mateixa zona i si la vivenda té les mateixes característiques. És per això que abans de comprar, cal conèixer el mercat immobiliari.
  • A l’hora de demanar el préstec de la hipoteca, s’ha de triar un dels dos interessos: a tipus fix es paga la mateixa quota mensual durant tot el préstec o a tipus variable, el pagament s’ajusta a les condicions del mercat.
  • Els estalvis necessaris per comprar un habitatge han de ser, almenys, el 20% del preu de l’immoble. Aquests no els cobreix el préstec hipotecari. A més a més, tenir-ne suficients per a cobrir les despeses de gestió.
  • Els impostos subjectes a la compravenda suposen un increment del preu base. Conèixer i informar-se d’ells ajudarà a fer un càlcul previ.
  • La instal·lació i classificació dels subministraments dels habitatges és un punt de valor pel fet que una instal·lació eficient minimitza la demanda d’energia. Per tant, es podrà aconseguir reduir la factura energètica cada mes.

Aquestes qüestions són bàsiques com a primer pas de valoració abans de comprar una propietat. No obstant això, comptar amb bons professionals t’assegurarà que el procés sigui més clar i segur. A Espígul els nostres professionals t’acompanyaran durant tot el procés.

Segueix llegint

Veure-les totes
març 16, 2020

L’Oficina Virtual d’Espígul està en marxa

A causa de la situació excepcional que estem vivint tant a Catalunya com a la resta d’Espanya, les autoritats han demanat que s’evitin desplaçaments i, que en la mesura del possible, la població resti a casa. Des d’Espígul hem volgut oferir una alternativa perquè la nostra activitat no es vegi afectada seguint les mesures establertes….

abril 9, 2020

Les construccions més insòlites del món

Arreu del món existeixen construccions que destaquen més que altres. Cadascun dels edificis que es veuran a continuació tenen una característica en comú: un objecte com a referència. Ni la creativitat ni la capacitat arquitectònica que durant la història de la humanitat s’ha desenvolupat es posa en dubte amb les construccions que podem trobar. En…

Espígul