Fes una neteja més eficaç per prevenir contagis

maig 26, 2020

Per tal d’establir unes pautes de neteja i desinfecció del domicili en aquest blog us explicarem com fer una neteja més eficaç.

En començar la rutina de neteja sovint es perd molt de temps per no tenir en compte un pla de neteja. Tant en una de rutinària com en una general s’ha de traçar un llista de tasques imprescindibles.

Per començar, en aquest cas començarem en obrir totes les finestres possibles per tal que circuli l’aire. La ventilació diària de totes les estances de la llar és un pas important pel que fa a mantenir la qualitat de l’aire que respirem, ja que la falta d’aire fresc afavoreix la transmissió de virus.

La solució més efectiva per a desinfectar superfícies és utilitzar llegiu domèstic. Perquè sigui eficaç, s’ha d’haver netejat la pols de la superfície amb un drap humit abans. A continuació, procediríem a posar-nos guants per a dissoldre el llegiu a 1:50, mullar un drap i utilitzar-lo per netejar les superfícies que es toquen amb més freqüència: taules, cadires, poms de porta, aixetes, etc.

També, és important recordar que el drap després de cada ús s’ha de netejar amb l’aigua de l’aixeta i utilitzar la dissolució el mateix dia de la seva preparació, no és aconsellable guardar-la.

Finalment, pel que fa a la desinfecció d’objectes personals, es poden desinfectar amb alcohol de 70°. Aquests objectes inclouen: les claus, el telèfon, el mòbil, les ulleres, entre altres.

Aquestes són les pautes bàsiques per a una neteja eficaç com a prevenció. En cas de dubte i/o que hi hagi algun contagi a la casa, si us plau consulteu els canals d’informació oficials per saber com actuar davant del cas.

Segueix llegint

Veure-les totes
Espígul