Marie Kondo i el mètode Konmari

novembre 7, 2019

El mètode Marie Kondo defensa que endreçar la casa ajuda a ordenar la vida. En un primer moment es pot pensar que a causa del volum de coses falta espai i per això es produeix la sensació de desordre. Però realment, el que fa falta és un triatge i un mètode el qual seguir.

Marie Kondo és una japonesa, autora del llibre “La màgia de l’ordre“. Una jove especialitzada en aquest camp i creadora del mètode Konmari. Aquest comprèn nou passos. Cada un d’ells ha de completar totalment, abans de passar al següent:

  • Llençar tot el que no ens fa feliços o no té un sentit profund per a nosaltres. I per mantenir la consciència més tranquil·la davant de l’ansietat que pot produir desfer-se de les pertinences, agrair-li el seu servei.
  • Emmagatzemar només allò que aporti alegria a les nostres vides i sigui imprescindible, ja que ens fa feliços.
  • Ordenar per categoria, no per lloc. Per tal de ser completament conscients del que es té i el que no, s’ha de classificar les coses per roba, menjar, llibres, etc.
  • Començar sempre per la roba. La roba és més fàcil de tirar perquè ràpidament se sap si s’usa o no.
  • Organitzar verticalment i per colors la roba que et fa feliç. És més fàcil localitzar les peces doblegades en tres parts que ens interessin i els calaixos es veuen molt més ordenats.
  • No s’ha de deixar la tasca d’ordenar per a després. Si es comença, s’ha d’acabar amb cada categoria.
  • Cada objecte que posseeixes ha de tenir algun valor o significat per a tu.
  • La soledat és el millor estat per fer neteja. En companyia poden haver-hi distraccions i et poden persuadir per no desfer-te d’alguna cosa.
  • Els mobles que hi ha són suficients per emmagatzemar el que es té. Comprar-ne de nous només fa falta si no en tens de mobles.

Els que ho han aplicat, diuen que el mètode és una gran ajuda. Seguir aquests consells pot ajudar a mantenir l’ordre i l’organització de la teva llar. T’has plantejat provar el mètode Konmari?

Segueix llegint

Veure-les totes
octubre 31, 2019

Què necessites per demanar una hipoteca?

A l’hora de comprar un habitatge sorgeixen dubtes. Entre aquests estan els requisits que demanen, sobretot els bancs, per poder demanar el préstec de la hipoteca corresponent.  Aquest son les principals condicions a tenir en compte: Els ingressos mensuals nets són la base de qualsevol banc per aprovar o denegar una hipoteca. Des de l’ingrès d’una…

novembre 14, 2019

Avantatges de fer els mobles a mida

L’aprofitament de l’espai i la personalització són alguns dels avantatges que tenen els mobles a mida. Apostar per aquest tipus de mobiliari i no per un de prefabricat és la millor opció si el que vols es treure el  màxim profit a cada habitació. A continuació, et deixem alguns dels avantatges a tenir en compte…

Espígul