Llogar el teu pis a estudiants, si o no?

novembre 4, 2020

Si tens disponible un pis de lloguer a Girona i vols llogar-lo a estudiants, a Immobiliària Espígul et podem ajudar a trobar els millors candidats i fer-ho amb un procés fàcil, ràpid i 100% assessorat pels nostres professionals.

La decisió de llogar el teu pis a estudiants s’ha de meditar però és tan vàlida com un lloguer habitual. Si decideixes llogar el teu pis a estudiants, has de valorar els diferents avantatges i inconvenients que comporta.

Avantatges

  • Alta demanda d’aquest tipus de lloguer en ciutats universitàries. A més a més és un procés cíclic, ja que sempre arriben estudiants nous.
  • Pagaments garantits ja que els pares se solen posar d’avals en el contracte.
  • El contracte sol ser temporal, per tant tens disponibilitat del teu pis de forma més ràpida.
  • El lloguer a estudiants (d’entre 18 i 30 anys) també aporta avantatges fiscals en la declaració de la renda.

Inconvenients

  • Pot ser que alguns estudiants vulguin llogar el pis només durant els mesos del curs universitari (setembre-juny) o bé demanin una rebaixa del preu durant els mesos d’estiu.
  • Tot i que no és l’habitual, poden portar inconvenients a causa de la seva edat com festes o desperfectes en el mobiliari. 

Tot el que has de tenir en compte abans de llogar el teu pis a estudiants

Decidir si es vol llogar el pis sencer o per habitacions

A l’hora de llogar un pis per a estudiants hi ha dues possibilitats a tenir en compte:

Es pot llogar el pis sencer a un grup d’estudiants que ja es coneguin i vulguin viure junts. En aquest cas només caldria fer un sol contracte amb el nom de tots els estudiants i el pis tindria un cost mensual únic. L’avantatge de fer-ho d’aquesta manera és que en cas d’haver-hi un impagament, els altres inquilins s’han de fer càrrec del deute.

L’altra opció és llogar el pis per habitacions. És a dir, cada habitació té un preu diferent segons les seves característiques. L’avantatge principal és que es pot arribar a treure més benefici, ja que cada estudiant pagarà un preu distint. El principal inconvenient d’aquest tipus de lloguer és que s’ha de fer un contracte per a cada estudiant que entri a viure al pis.

Coneix als futurs inquilins 

És molt recomanable dur a terme aquest punt abans de llogar el pis. Fer una entrevista amb els estudiants, i si és possible, amb els seus pares. Conèixer els futurs inquilins i poder deixar clares les normes del pis i responsabilitats de cada part. 

Pis moblat i inventari

En ser un pis on els inquilins segurament estaran durant un període curt de temps, és un punt a favor oferir el pis moblat. Els estudiants no solen tenir els diners per fer la inversió de moblar un pis sencer. A més a més, els pisos moblats i amb electrodomèstics se solen llogar molt més ràpid que els que no ho estan. 

Es recomana posar els mobles bàsics i funcionals per tal que ells puguin personalitzar la decoració del pis al seu gust. 

En qualsevol cas és recomanable posar una fiança per poder cobrir possibles desperfectes que es puguin causar en l’immoble. L’habitual és poder demanar entre un i dos mesos de fiança corresponent al preu de la mensualitat. 

Tot per escrit

Fer un contracte on constin tots els punts comentats anteriorment. En el contracte hi han de constar totes les persones que viuran en el pis. També un inventari de tot allò que ja hi ha en l’immoble per després poder valorar de forma objectiva el retorn de la fiança.

Seguir les anteriors recomanacions pot ser de gran importància perquè el lloguer del teu pis amb estudiants resulti tot un èxit. A Immobiliària Espígul ens agrada acompanyar-te en tot el procés de lloguer del teu immoble. No dubtis en contactar amb nosaltres a hola@espigul.com o bé pots trucar-nos al 972 220 110.

Segueix llegint

Veure-les totes
octubre 28, 2020

Consells per escollir la millor hipoteca per la teva nova llar

Des d’Immobiliària Espígul volem donar-te alguns consells per tal que puguis escollir la millor hipoteca i la compra del teu habitatge resulti tot un èxit. Quin tipus d’hipoteca hi ha? El primer que s’ha de saber és quines possibilitats hi ha per poder decidir quina s’adapta millor a les teves necessitats: Hipoteca de tipus variable:…

novembre 11, 2020

Ven el teu pis de forma ràpida amb Espígul

Principals errors a evitar si vols vendre de forma ràpida la teva propietat Sigues realista amb el preu de l’immoble. A vegades els venedors tendeixen a posar un preu “sentimental” que els compradors no entenen. El més recomanable en aquests casos és posar-se en mans de professionals que taxin de forma objectiva l’immoble, fent comparacions…

Espígul