Les respostes que necessites per resoldre els dubtes de la nova tarifa de la llum

juny 3, 2021

Com funciona la nova tarifa de la llum?

El cost de l’energia varia segons cada hora del dia, per tant la diferència de preus d’un tram a un altre pot variar al llarg del temps. A la xarxa podràs trobar molta info però segur que et genera la gran pregunta: Quina franja horària és la més barata? 

Finalment els preus de cost per cada tram queden així:

  • Cost vall: 0,11484€/kWh
  • Cost pla: 0,15289€/kWh
  • Cost punta: 0,24262€/kWh

I no et pots despistar gaire ja que d’un dia per l’altre, en les hores punta hi ha hagut un increment del 41% en el cost de la llum. 

Com es calcula el preu de la llum?

El preu de la llum es basa en quatre aspectes fonamentals: el cost de l’energia, els peatges del transport, distribució, impostos i càrrecs d’infraestructura (sumant els marges de benefici de l’empresa que la comercialitza).

En aquesta nova tarifa la part dels impostos i els càrrecs no canvia, però sí que hi ha modificacions en els peatges i distribució.

Quan entra en vigor aquesta nova tarifa?

Aquesta nova tarifa s’anomena 2.0TD i és vigent per a tots els clients domèstics i petits negocis que tinguin contractada una potència inferior als 15kW. La nova tarifa de la llum entra en vigor el dimarts 1 de juny. 

Aquesta nova tarifa busca incentivar un consum més eficient per part dels consumidors i que hi hagi un canvi d’hàbits. Que l’import final de la factura depengui més de quan es consumeix i no quant. 

Com puc pagar menys?

Mirant el rellotge abans de posar la rentadora o el rentavaixella. Per aconseguir rebaixes significatives en la factura de la llum s’hauran de modificar els hàbits de consum.

Per exemple, posar la rentadora a les hores barates permet estalviar entre 40 i 50 euros l’any. Per tant si aquesta norma la traslladem a la resta d’electrodomèstics, ens permet estalviar sent molt eficients.

  

Quines són les hores de llum més cares? 

Hi haurà tres períodes d’energia, és a dir, el dia es dividirà en tres franges. Els càrrecs que es pagaran en cada franja són diferents, per tant tot allò que faci servir electricitat en les hores punta, encarirà la factura de la llum.

  • Hores punta. Són les més cares. S’apliquen els dies laborables de 10.00 a 14.00 i de 18.00 a 22.00.
  • Hores planes, una mica més barates. S’apliquen els dies laborables de 8.00 a 10.00, de 14.00 a 18.00 i de 22.00 a 00.00.
  • Hores vall, les més barates. S’apliquen els dies laborables des de les 00.00 fins a les 8.00 i també tots els caps de setmana i festius.

Un dels altres factors que has de tenir en compte per estalviar amb la factura de la llum és revisar la potència que tens contractada, optimitzar-la i adaptar-la a les teves necessitats. 

Quins són els electrodomèstics que més consumeixen de la llar?

La meitat del consum elèctric d’un habitatge és a causa dels electrodomèstics. Amb aquesta nova factura de la llum, és important tenir-ho en compte per poder estalviar diners i energia:

  • Nevera: D’entre un 20% i un 30% del consum general dels electrodomèstics. És l’únic que no es pot apagar, per tant cal invertir en una nevera amb eficiència energètica.
  • Rentadora: consumeix un 12% d’electricitat i també aigua. Com que només gasta quan l’encenem, és un bon aparell per posar els caps de setmana o a les hores vall de la nova tarifa.
  • Assecadora: També és un dels aparells que més electricitat consumeix. Per tant, sempre que sigui possible és recomanable estendre la roba.
  • TV: no és dels aparells que més gasten,però sí que és un des que tenim encesos tot el dia, i això pot acabar afectant considerablement al consum energètic.

Amb tots els dubtes sobre com afecta la nova factura de la llum resolts, estalviar energia i diners, només depèn de tu!

Segueix llegint

Veure-les totes
maig 28, 2021

Quins tipus d’hipoteques hi ha i quina és la que més et convé?

Un dels aspectes més confosos de la compra d’una propietat sabem que és la hipoteca. És completament normal no saber quin tipus d’hipoteca que existeixen i quina és la millor per al teu cas.  Des de Immobiliària Espígul, com a immobiliària i constructora amb més de 30 anys d’experiència en el sector de referència a…

juny 10, 2021

Els 2 mètodes per aconseguir una casa més sostenible

Requisits per construir una casa sostenible Elaborar un pressupost acord al tipus d’habitatge. Tenir en compte l’orientació de l’habitatge en funció del cicle solar per poder aprofitar al màxim la seva energia i llum. L’eficiència energètica i l’ús de fonts d’energia renovables és imprescindible. Els materials de construcció han de ser ecològics i de proximitat….

Espígul