Japandi, comença a l’hivern de 2020

febrer 6, 2020

Fa un temps que va sortir el concepte de Japandi. No obstant això, és aquest any que comença a despuntar. El concepte Japandi és la fusió entre les paraules “japonesa i escandinava”. Aquesta tendència d’interiorisme reuneix el millor de l’estil oriental i el més representatiu de l’estètica escandinava.

Els atributs que componen aquest estil són la simplicitat, la lleugeresa i la funcionalitat. Aquesta decoració hibrida que uneix el disseny nòrdic i la decoració zen, es basa en:

  • La paleta de colors que utilitza el Japandi és una fusió entre els tons freds, de l’estil nòrdic, i els tons càlids, de l’interiorisme japonès. No obstant la fusió, els tons neutres i naturals llueixen en l’espai.
  • Els interiors són simples i funcionals. Per exemple, a diferència d’altres tendències, les plantes no abunden en els espais. Si no que una casa Japandi, en té una o dues col·locades en punts estratègics perquè llueixin d’una manera especial.
  • La línia del minimalisme i els mobles també es caracteritzen per aquesta tendència. Aquests són escassos però funcionals i còmodes. Com en l’estil nipó, els mobles són de baixa altura per la seva connotació espiritual i de connexió amb les seves arrels. A més a més, inclou l’equilibri entre les tonalitats obscures i les fustes clares de l’estil escandinau.
  • Els materials en qualsevol dels estils tendeixen a representar la natura, per tant han de ser respectuosos amb ella. La naturalesa és fonamental per aconseguir un estil que vol connectar amb la terra.

L’estil Japandi busca allunyar-nos de l’estrès i ens apropa a la simplicitat. No obstant això, si vols seguir una línia com la que proposa Japandi, també pots aportar un toc personal incloent objectes amb vida i personalitat pròpia.

Segueix llegint

Veure-les totes
gener 30, 2020

Què cal saber del certificat energètic?

El certificat energètic és un esquema de qualificació d’un immoble que proporciona informació útil a tots els ciutadans respecte al consum d’energia i les seves característiques. Aquest va acompanyat d’un document de recomanacions per a millorar l’habitatge i fer-lo energèticament més eficient. Per determinar la qualificació energètica d’un habitatge, es concedeix una etiqueta que designa…

febrer 13, 2020

Quin és el valor mínim per a escripturar una propietat?

L’últim pas de la compra d’un habitatge és el d’escripturar la propietat. Aquest es fa després de la redacció i la firma del precontracte de compravenda i el pagament de les arres. Es tracta d’un tràmit en el que s’ha d’anar al notari per a gestionar l’escriptura pública de l’habitatge i inscriure l’acord de compravenda…

Espígul