Invertir en una plaça de garatge és rendible?

juny 20, 2019

Comprar una plaça de garatge pot resultar una inversió rendible si la triem bé. Hi ha força demanda i no requereixen una gran aportació de diners. Tot i això, és important valorar els pros i contres:

Avantatges

  • Cada cop són menys les zones d’aparcament gratuïtes.
  • A les grans ciutats els ajuntaments incentiven l’ús del transport públic i les bicicletes i és per això que els últims anys ha augmentat el número de carrils bici i de bus i per tant s’han reduït les places d’aparcament.
  • Hi ha molta gent que es preocupa pel benestar del seu vehicle i per tenir un sostre on poder protegir-lo dels robatoris i del mal temps.
  • Les places de garatge es poden adquirir per un import no gaire elevat i habitualment et permeten invertir sense haver-se d’endeutar.

Inconvenients

  • Totes les places de garatge necessiten un manteniment. El preu del manteniment pot oscil·lar trimestralment entre uns 50-80 euros, i es paga a la comunitat.
  • Hem de contemplar que a vegades es poden acceptar derrames que afectarien directament a la rendibilitat de la plaça. A més si és només propietari de la plaça de pàrquing, és molt probable que tingui poc poder de decisió.
  • També s’ha de tenir en compte l’Impost de Béns i Immobles i depenent de l’ajuntament la taxa d’escombraries. Aquesta última taxa pot ser que la cobrin juntament amb l’IBI o bé per separat. El preu doncs oscil·la entre uns 150-200 euros anuals.

A Espígul disposem de places de garatge en lloguer i venda, vine a les nostres oficines i assessora’t tant si vols adquirir-ne una com si tens pensat posar la teva plaça en lloguer o venda. T’esperem!

Segueix llegint

Veure-les totes
juny 13, 2019

Com fer la taxació del teu habitatge?

Una taxació és una valoració d’un immoble amb l’objectiu d’assegurar un préstec hipotecari o bé, avalar una operació. Actualment, per la compra o venda d’un habitatge és molt comú sol·licitar una taxació. En què es fixa un taxador? Estat: El primer que realitza un taxador és la inspecció de l’immoble. Mira l’estat de l’edifici tant…

juny 27, 2019

Consells per reduir l’ús de plàstic a casa

La majoria o tot el que consumim ve envasat en plàstic. Cada any segons una publicació de la vanguardia s’utilitzen 144 bosses de plàstic a l’any per habitant. Aquests residus plàstics per desgràcia acaben en abocadors, platges, rius i oceans i contribueixen a problemes importantíssims en el nostre ecosistema. Avui us volem deixar alguns consells…

Espígul