Idees simples, funcionals i fàcils per tenir la teva terrassa preparada per quan arribi l’estiu

juny 3, 2020

A continuació et deixem algunes propostes simples, funcionals i fàcils per deixar la terrassa preparada per l’estiu.

1. Llença, ordenar i fes neteja  

Si ho sabem el primer pas fa molta manda i segurament és el meny entretingut però és important llençar tot el que tinguis a la teva terrassa que ja no en facis ús. Per aquelles persones més nostàlgiques que els hi és díficil llençar coses us posa en pràctica el mètode Konmari de la japonesa Mari Kondo.

Si hi ha alguna coseta que cal ser reparada com pot ser una cadira que es bellugui una mica o repintar les parets fins i tot el mobiliari que potser al llarg de l’hivern ha perdut color. El procés de revisar el mobiliari i fer alguns retocs de bricolatge pot ser tota una activitat de consciència plena i relaxació.

Una bona neteja de tots els records de la terrassa és la millor opció per deixar-la a punt per al següent pas, la decoració.

2. El mobiliari i tot el seu encant.

Una taula i un parell de cadires no poden faltar a la teva terrassa. De fusta i de vímet poden ser perfectes per crear un espai més rústic. Si no hi ha opcions de diferents colors i mides de metall per crear ambients més frescos i juvenils.

Un recurs per si tens poc espai és posar un palet a terra i complementar-los amb diferents coixins de formes i tamanys. Pot aconseguir un toc més ètnic amb tons marrons, negres i beix.

3. El verd no pot faltar en una terrassa.

Les flors i les plantes aporten molta vida a la terrassa o balcó. És aconsellable destinar un espai per posar-hi un toc de verd i de color per aportar vitalitat i harmonia.

  • Els arbres fruiters són una bona opció per tenir en una terrassa. Aporten el toc de verdor i sempre pots recollir un fruit o altre. Un llimoner o un mandariner poden donar fruits molt fàcilment . T’imagines un toc de groc o taronja en algun raconet de la teva terrassa?
  • Els geranis són tot un clàssic perquè es mantenen florits tot l’estiu i poden arribar a créixer molt fent unes flors molt i molt boniques.
  • Si la teva terrassa és més humida i no té moltes hores de sol hi pots tenir una falguera o la costella d’adam. La seva verdor i forma crearà un ambient molt especial.
  • Plantes aromàtiques, majoritàriament de fàcil manteniment i els seus aromes perfumaran tota la terrassa. A part, que sempre poden ser un bon recurs condimentar algun plat a taula.

Si tens balcó i no tens molt d’espai considera instal·lar jardineres verticals o penjar-les a la barana.

4. Ambient màgia amb la il·luminació

Els sopars i els sobretaules a la fresca són un clàssic de quan arriba el bon temps i els dies allarguen. És per aquest motiu, que pensar com il·luminaràs la teva terrassa és clau per crear un ambient acollir.

  • Les tires de llumenetes de diferents colors és ideal per aportar calidesa a la nit. Actualment n’hi ha de solars o leds que són opcions súper favorables per l’estalvi energètic i una proposta sostenible.
  • Posar espelmes de diferents tamanys en un raconet de la terrassa aconseguiràs donar més amplitud i un espai més íntim. També, pots posar les espelmes a dins de fanalets i pots aconseguir un toc molt màgic. A més a més, són elements decoratius molt útils per espantar els mosquits, en el cas que tinguin aromes de citronel·la per exemple.
  • Si vols col·locar un focus o làmpades d’exterior a la paret el més important és buscar els punts de llum, i aquest serà el factor determinant per decidir quina és l’opció més favorable.

Des de la Immobiliària i Constructora Espígul apostem que els habitatges sempre tinguin un balcó, terrassa o jardins en el cas de les plantes baixes dels nostres edificis perquè els espais exteriors son igual que importants que a la resta d’estances de la llar.

Tenir un espai exterior en el teu habitatge és clau per poder gaudir d’aire fresc, passar bones estones a la fresca i sobretot si tens infants tenir un espai idíl·lic per jugar.

Segueix llegint

Veure-les totes
maig 26, 2020

Fes una neteja més eficaç per prevenir contagis

Per tal d’establir unes pautes de neteja i desinfecció del domicili en aquest blog us explicarem com fer una neteja més eficaç. En començar la rutina de neteja sovint es perd molt de temps per no tenir en compte un pla de neteja. Tant en una de rutinària com en una general s’ha de traçar…

juny 12, 2020

Els 7 passos bàsics que has de saber abans de reformar un habitatge

A Immobiliària Espígul tenim un equip d’experts que poden liderar les reformes integrals de la teva casa o pis.  Gràcies els projectes realitzats al llarg dels anys, sabem que fer una reforma integral és un procés complex i que la majoria de vegades surten imprevistos per alguna banda. Si és la primera vegada que fas reformes…

Espígul