Homefullnes: El plaer d’arribar a casa

desembre 15, 2021

Homefullness. Segur que no l’has sentit mai en català ni castellà perquè no té traducció literal. Aquesta és la paraula que defineix la sensació de plaer al tornar a casa. És una paraula que l’escriptora i investigadora Tiffany Watt Smith recull en el seu llibre The book of human emotions. Segons l’autora, es tracta “d’una paraula que combina la sensació d’alleujament amb el sentiment de pertinença”.

El Homefullnes ens ajuda a viure amb menys estrès i a gestionar millor les emocions. El concepte es basa en el fet que si posem consciència en el moment de realitzar les nostres rutines i tasques del dia a dia, i les transformem en rituals que incitin a la calma o a gaudir-les, portarem una vida més plena i feliç.

Una casa Homefullness també es pot aconseguir mitjançant la decoració. Perquè la teva casa sigui una experiència de desconnexió, tal com diu el homefullnes, pots optar per una paleta de colors relaxant, col·locar teixits agradables, mantenir l’ordre en el dormitori, posar diferents fragàncies en les habitacions…

A Immobiliaria Espígul tenim un equip d’interioristes que et poden ajudar a convertir casa teva en un espai acollidor potenciant la serenitat i la seva bellesa. A Espígul sempre diem que la nostra llar és el reflex de la nostra personalitat. Per això el nostre equip d’interiorisme et farà una proposta personalitzada per aconseguir un habitatge únic. 

CLAUS PER TENIR UNA CASA HOMEFULLNESS

Ordre i neteja

Per començar, l’ordre i la neteja són essencials. Imagina tornar a casa i veure el llit sense fer, els plats sense netejar, i el menjador desendreçat. El primer que voldríem fer és tornar a marxar. Per això és molt important mantenir un mínim d’ordre en totes les estances. La clau és deixar sempre la casa com te la vols trobar.

Estil de decoració simple

Recarregar els espais no és molt bona idea per transmetre relax en entrar a casa. La neteja visual és crucial per aconseguir aquesta sensació de plaer en arribar a casa. Un bon consell és practicar-ho a la primera estança que veiem en obrir la porta d’entrada: el rebedor.

Formes rodones

És una bona idea optar per aquest tipus de línies a l’hora de decorar diferents habitacions de la nostra llar. Les taules i sofàs amb formes rodones aporten calma a les estances, i és just el que necessitem quan busquem la sensació de homefullness.

Una casa molt natural

En anteriors posts com aquest i aquest hem parlat dels beneficis de tenir plantes a casa. Les plantes aporten vitalitat a qualsevol estança i el color verd ens transporta a la natura. Tenir plantes a casa és una bona decisió per aquells que volen viure en un entorn agradable i més tranquil. 

Amb natural també ens referim als materials que utilitzem en mobles i decoració com la fusta, l’espart, el jute… i en els tèxtils com el lli i el cotó.

Records

Les imatges i els aromes són estímuls que activen la nostra memòria. Per això pots omplir casa teva de records especials que et facin sentir com a casa. Poden ser imatges, fotografies d’algú o algun lloc especial, figures d’algun viatge…

Com hem esmentat abans, usar diferents fragàncies en les habitacions farà que es generi un simbolisme diferent i especial a cada una d’elles.

Tant si vols fer una rentada de cara al teu habitatge, com si et canvies de casa i has de començar de zero, l’equip d’interioristes d’Espígul podem fer que aconsegueixis la llar que sempre has somiat. Estigues molt atent a Espígul, ben aviat estrenem nova web d’interiorisme!

Si vols més informació sobre el nostre servei d’interiorisme a Girona i Barcelona, contacta amb nosaltres a hola@espigul.com o truca’ns al 972 220 110.

Segueix llegint

Veure-les totes
desembre 9, 2021

Estils de decoració Nadalenca

5 tendències en decoració de Nadal 1. A tot color.  Tornen els colors intensos. Pots optar per colors tradicionals com el verd i el vermell o bé provar noves combinacions com liles, rosats i blaus. Això si, en tons vius i brillants que aportin vida i alegria.   2. Natural.  És la tendència més sostenible, ja…

desembre 23, 2021

Llicències d’obra, tot el que necessites saber

Voler fer reformes a casa és molt comú, amb el pas del temps els estils de decoració i les nostres necessitats a casa van canviant. Per això és habitual voler fer canvis, per exemple, després de la pandèmia de la Covid-19, hi ha hagut un increment en reformes a casa, si vols saber-ne més, no…

Espígul