Guia per decorar casa teva amb plantes

setembre 23, 2021

Cuina

La cuina és molt bon espai per tenir plantes aromàtiques. Tenen doble funcionalitat: serveixen com a decoració i també per cuinar els teus plats preferits. Les plantes aromàtiques tenen múltiples beneficis tant per la casa com per tu. 

Menjador 

L’estança de les plantes per excel·lència. Si tens mascotes recorda escollir espècies que no siguin tòxiques (en parlem més endavant). Les possibilitats són infinites, només has de tenir en compte aspectes bàsics com la quantitat de llum o ventilació necessita cada planta.

Un nou format que està molt en tendència és crear jardins verticals en una paret, el pots fer més o menys gran depenent de l’espai del qual disposis.  

Dormitori

Sempre s’ha dit que tenir plantes al dormitori no és recomanable, però avui en dia sabem que no és més que un mite. Tenir una quantitat raonable de plantes a l’habitació és fins i tot beneficiós. 

Les pots posar penjant sobre el llit o bé posar gerros o cistells en els racons que menys utilitzes de l’habitació. 

Lavabo

Tradicionalment, tenir plantes al lavabo no era gaire comú. Sol ser l’espai amb menys llum i més humitat de tota la casa. Però per sort, hi ha espècies que prefereixen aquests ambients com la Selaginella o les Aspidistra. Són plantes molt boniques i que necessiten poca atenció, perfectes per aquesta estança.

Pots provar de posar testos més grans a terra, penjar-les a la paret o si són petites, posar-les a les estanteries. Si vols un consell deco més atrevit: prova de penjar-les a la dutxa o banyera per despertar un to salvatge.

5 plantes per tenir a l’interior de casa

Com tot, quan ets principiant en un tema, no saps per on començar. El món de les plantes de vegades pot ser molt complicat, però pots aconseguir que sigui més senzill si tries les plantes adequades: 

  • Kentia. Necessiten llum mitja o brillant i aigua setmanal. Se’ls hi ha de deixar espai perquè poden arribar a créixer fins a 3 metres.
  • Planta Castiron. Ideal per aquells que obliden fàcilment regar les plantes, només necessita aigua cada deu dies. És una planta de fulla verda fosca i força exuberant.
  • Sansevieria o planta de serp. És una planta que sol agradar a tothom, té fulles afilades i pot sobreviure en condicions extremes, per tant requereix poca aigua i llum.
  • Cactus i crasses. Els immortals per excel·lència, aquests tipus de plantes estan habituades a sobreviure en les dures condicions del desert, per tant l’únic que necessiten és estar ubicades a zones amb molta llum.
  • Monstera. La planta més de moda també és fàcil de cuidar! Té unes fulles precioses i és fàcil de replantar. No requereix molta llum, però si que li agrada la humitat.

Plantes “pet-friendly”: ideals per aquells que tenen companys peluts

Plantes i animals és una combinació totalment compatible. Amb uns senzills passos pots fer que la convivència de tots dos en una estança sigui possible:

  1. Escull plantes que no siguin tòxiques pels teus animals.
  2. Educa el teu animal per a la inclusió del “nou membre” (si, ens referim a la planta). El pots premiar pel seu bon comportament amb una llaminadura o joguina.
  3. Intenta dificultar l’accés de l’animal a la planta.

Si encara no tens cap planta a casa, és un bon moment per començar. Troba la planta que més encaixi amb les característiques de casa teva i aventura’t a cuidar-la, veuràs que és addictiu!

Segueix llegint

Veure-les totes
setembre 16, 2021

Com fer que casa teva sigui més sostenible

5 reformes per fer la teva casa més sostenible 1. L’aïllament és molt important. Aproximadament un 30% de l’energia d’un edifici s’escapa pels ponts tèrmics. Per poder reduir al màxim aquest percentatge, és molt important aïllar correctament un habitatge per evitar pèrdues d’energia i, per descomptat, estalviar el consum i la despesa. És fonamental realitzar…

setembre 30, 2021

Dues alternatives al lloguer tradicional

Models d’habitatge coliving Aquest concepte apareix després de l’èxit del Coworking. És un nou model d’habitatge que consisteix en compartir casa i espais amb persones afins a tu on poder compartir experiències laborals i vitals.  El coliving neix a San Francisco, on van coincidir dos fenòmens: l’escassetat d’habitatges i l’arribada de molts joves professionals que…

Espígul