Guia per comprar la teva primera casa

octubre 7, 2021

1. Tingues clar el teu pressupost

Saber de quin capital disposes i com el vols invertir. Aquest primer pas t’ajudarà a saber quina despesa d’hipoteca mensual pots assumir i moltes altres despeses que un habitatge comporta.

2. Busca i informa’t

Has de decidir en quin tipus d’habitatge vols viure i en quina zona. No és el mateix comprar en una ciutat o en un poble, o un pis d’obra nova o un de segona mà. Per això és molt important informar-se sobre les possibilitats i tipus d’habitatges disponibles en la zona on vols viure. Per exemple, si busques un pis de 3 habitacions a Barcelona, pot ser que necessitis un pressupost molt alt i per tant hagis de desplaçar la zona de la compra a les afores.

Tenir clares les teves necessitats respecte a la casa: nombre d’habitacions, localització, si estàs disposat a fer reformes… és un pas previ molt important.

3. Una casa no només és una hipoteca

Arriba el moment de fer tota la paperassa involucrada en la compra d’un immoble. La hipoteca només és un de molts tràmits que s’han de fer. Per això, és recomanable buscar a un professional de confiança qui s’encarregui de tot aquest procés i t’ajudi a prendre la millor decisió.

A Immobiliària Espígul, comptem amb un gran equip de professionals que t’ajudaran en tot el procés:

  • Assessors/es immobiliaris: Des del primer moment, t’assignem un assessor personal que et guiarà durant el procés de compra del teu immoble i que treballarà exclusivament per a tu, perquè tu gaudeixis del teu temps i no t’hagis de preocupar per res.
  • Gestoria i assessoria: Oferim serveis de professionals en comptabilitat i finances que t’ajudaran en totes les gestions necessàries a l’hora de fer una compra. Des de tramitació d’hipoteques fins als tràmits amb el Registre de la Propietat. Tot això seguint la nostra filosofia que tu no t’hagis de preocupar de res i puguis gaudir del que realment és important.


4. Escull la millor hipoteca per tu:

El primer que s’ha de saber és quines possibilitats hi ha per poder decidir quina s’adapta millor a les teves necessitats:

  • Hipoteca fixa: Les quotes són estables i no es veuen afectades per les pujades o baixades del euríbor, que és el principal índex de referència de les hipoteques. És a dir, tot el període de la hipoteca pagaràs el mateix import.
  • Hipoteca variable: En aquest tipus d’hipoteca, el tipus de quota varia segons l’interès que correspon a l’euríbor. Si aquest baixa, les quotes també ho faran, però si puja, les quotes seran més altes.
  • Hipoteca mixta: quan el tipus d’interès es manté fixa els primers anys del préstec i després passa a ser de tipus variable on les quotes poden variar segons l’evolució de l’euríbor.

No hi ha una hipoteca millor que l’altre, simplement has de valorar la teva situació per escollir un tipus d’hipoteca o un altre.

Si vols saber més sobre quin tipus d’hipoteca et convé més, no et perdis aquest post!

5. Llegeix molt bé abans de firmar

Últim punt però un dels més importants. Una vegada firmes el contracte de compravenda d’un habitatge passes a ser propietari i des d’aquest moment, ets el titular, amb tots els drets i obligacions que això comporta. 

A Immobiliària Espígul ens agrada acompanyar-te en tot el procés de compra del teu immoble, des dels primers dubtes fins que obtinguis les esperades claus! No dubtis en contactar amb nosaltres a hola@espigul.com o bé pots trucar-nos al 972 220 110.

Segueix llegint

Veure-les totes
setembre 30, 2021

Dues alternatives al lloguer tradicional

Models d’habitatge coliving Aquest concepte apareix després de l’èxit del Coworking. És un nou model d’habitatge que consisteix en compartir casa i espais amb persones afins a tu on poder compartir experiències laborals i vitals.  El coliving neix a San Francisco, on van coincidir dos fenòmens: l’escassetat d’habitatges i l’arribada de molts joves professionals que…

octubre 14, 2021

Com escollir la millor assegurança per la teva llar

Quines són les cobertures bàsiques en una assegurança de la llar? Abans d’escollir l’assegurança de la teva llar, has de saber quines són les cobertures bàsiques que tota assegurança ha de tenir: Danys del continent: És a dir, tot allò que forma part de l’estructura de la casa com els terres, sostres, instal·lacions, finestres… Si…

Espígul