És rendible comprar un habitatge per llogar?

gener 23, 2020

És sabut que en el món immobiliari també s’hi pot invertir per a treure un benefici. En aquest cas, i avui us volem parlar del negoci de comprar habitatges llogats o per a ser llogats. Pels inversors és una de les opcions que més els hi encaixa. A continuació veurem el perquè.

  • Llogar és més ràpid que vendre.  Un lloguer implica una menor inversió de cop. Per tant, no és una decisió que impliqui tants recursos econòmics com en la compra.
  • Aporta liquidesa mensual. Si l’habitatge resulta rendible, tindràs la garantia que tots els mesos obtindràs uns ingressos.
  • La societat ja no se sent lligada.  Actualment, la mentalitat de la gent és diferent de la d’abans. Volen sentir-se lliures de canviar de país, de ciutat i de pis i del que comporta una hipoteca.

No obstant això, s’han de tenir en compte diversos factors en realitzar aquesta inversió. A continuació us deixem tres:

  • Es habitual pensar que comprar una casa a un preu baix comporta una major rendibilitat. De les anomenades “gangues” a vegades no és del tot cert que se’n pugui treure un benefici molt alt. El preu de l’habitatge no és un factor determinant si després no s’inverteix en millores.
  • És recomanable que l’habitatge oscil·li entre els 150 i 250 metres quadrats. Els més petits són menys demandats i els més grans són menys rendibles.
  • Tingues en compte la zona i a les persones a qui et dirigeixes. Cada públic té les seves necessitats. No és el mateix una família que necessita més habitacions i un col·legi a prop que una parella jove que prioritza la seva vida social.

No en totes les situacions comprar un pis per llogar és rendible. Estudia, analitza i observa tots els factors al voltant de l’habitatge. L’important és trobar un habitatge que satisfaci les necessitats dels inquilins i així, fer una bona inversió.

Segueix llegint

Veure-les totes
gener 16, 2020

Quines són les funcions d’un agent immobiliari?

A cada sector és important comptar amb professionals que sàpiguen quin és el seu treball i el facin bé per tal de complir amb les seves responsabilitats. En el sector de la immobiliària, l’actor principal és l’agent immobiliari. El seu treball va més enllà de la venda d’immobles. A més de treballar amb propietats també…

gener 30, 2020

Què cal saber del certificat energètic?

El certificat energètic és un esquema de qualificació d’un immoble que proporciona informació útil a tots els ciutadans respecte al consum d’energia i les seves característiques. Aquest va acompanyat d’un document de recomanacions per a millorar l’habitatge i fer-lo energèticament més eficient. Per determinar la qualificació energètica d’un habitatge, es concedeix una etiqueta que designa…

Espígul