Es pot estalviar amb unes finestres eficients?

gener 2, 2020

Estalviar gràcies a unes finestres de qualitat, sostenibles i eficients sí que és possible. Formen part de l’habitatge i per tant, tenir-les en compte és clau a l’hora de fer un canvi per a poder estalviar.

En el mercat existeix una gran oferta de finestres eficients. Són aquelles que fan que estalvií energia gràcies al seu sistema hermètic i a l’aïllament. Ull! No només una finestra fa que la factura sigui més baixa, s’ha de tenir en compte que la instal·lació de la finestra sigui la correcta i que l’aire ni el soroll puguin traspassar.

Davant aquesta gran diversitat, l’usuari te a disposició l’etiqueta energètica. És una eina que informa del comportament energètic d’aquest element i s’estructura de la següent forma:

  • Tipologia de finestra
  • Una lletra corresponent a la classificació d’hivern i les Estrelles (d’1 a 3) corresponent a la classificació d’estiu.
  • Dades del fabricant, codi de registre i model.
  • Existeixen dues classificacions. A l’esquerra es troba una escala de barres, de menor a major, corresponent al comportament energètic de la finestra a l’hivern. A la part dreta es troba una escala de 3 barres blaves, que indiquen de menor a major, el comportament energètic de la finestra a l’estiu.
  • A la part inferior de l’etiqueta s’indica les dades tècniques com la transmitància, la permeabilitat i el factor solar.

Entre un 25% i 30% de la despesa energètica que fem és causa de les pèrdues degut a un mal aïllament. Si esteu pensant a canviar les finestres per unes de noves, optar per unes d’eficients és la millor solució. Mireu l’etiqueta energètica i aposteu per la més convenient.

Segueix llegint

Veure-les totes
desembre 26, 2019

Felices festes i feliç any nou 2020!

El 2019 ha estat un any molt enriquidor per nosaltres. D’aquest any l’equip d’Espígul ens emportem moltes experiències que ens acompanyaran tot l’any que ve.  Agraïm a tothom que ha participat en els nostres projectes el seu esforç perquè aquests tirin endavant. En els resultats es nota la dedicació de l’equip i la il·lusió que…

gener 9, 2020

Com introduir el color pantone 2020 a la decoració

Pantone® Inc és l’empresa creadora del sistema d’identificació, comparació i comunicació del color Pantone Matching System®. Com cada any, presenta el Pantone Color of the Year i aquest 2020 és el PANTONE 19-4052 Classic Blue. Tal com esmenten a la seva pàgina web, aquest color és un to blau atemporal. Destaca per la seva elegància…

Espígul