Endreçar la casa ara més fàcil amb Marie Kondo

febrer 28, 2019

Marie Kondo és una artista reconeguda com “la gurú de l’ordre” gràcies als seus llibres publicats sobre l’organització de la casa. Actualment, el mètode “KONMARI” està tenint una revolució internacional a través de la seva sèrie a Netflix “¡A ordenar con Marie Kondo!”

Us costa molt tirar les coses? Des d’Espígul us deixem alguns principis que Marie Kondo proposa com a regles bàsiques per ordenar la casa:

  1. Comprometre’s amb l’ordre: s’ha de voler, si a la setmana següent, ja es torna a la mateixa rutina, no ho aconseguirem. Per tant, conscienciar-nos que es vol i és necessari fer un ordre a casa.
  2. Imaginar l’estil de vida: Marie Kondo ens convida a visualitzar l’estil de vida que voldríem tenir després de fer la neteja de la casa. S’ha de visualitzar l’ordre.
  3. Llençar el que no es necessita: no hi penseu sobre els objectes innecessaris que acaben acompanyant-nos durant temps i no es fan servir? Ja és hora de dir-los adéu!
  4. Ordenar per categoria: pensar globalment. És un error començar per una habitació. S’ha de començar pels objectes que hi ha pelmig i anar endreçant-los per categories. Realment, d’aquesta manera sabrem el que necessitem i el que no.
  5. Seguir un ordre correcte: segons el mètode KONMARI, l’ordre correcte per començar a ordenar és: roba, llibres, papers i finalment, els “komono” (objectes variats i escampats que acaben causant el desordre).
  6. Preguntar-se si l’objecte el fa feliç: qüestionar-se si l’objecte que disposem realment ens aporta felicitat. Si no és així, ja sabem el que s’ha de fer!

Com podem veure, tenir la casa ordenada és més que una simple raó d’estètica. Com bé diu Marie Kondo, l’ordre influeix tant en el teu benestar físic com emocional. Així doncs, ordenar la teva casa és un primer pas per començar amb una vida diferent.

Segueix llegint

Veure-les totes
febrer 7, 2019

Troba la teva casa ideal amb Espígul Premium Real Estate

Immobiliària Espígul obre les portes a un nou concepte immobiliari: Espígul Premium Real Estate. Amb més de 30 anys d’experiència en el sector, ens focalitzem en: La promoció d’habitatges d’alta qualitat Construcció de pisos i cases amb fantàstics acabats Venda de propietats exclusives A Espígul Premium Real Estate podràs trobar habitatges exclusius en les zones…

abril 4, 2019

Edificis sostenibles, el futur de l’arquitectura

Els edificis sostenibles  com a resposta al problema del canvi climàtic és una de les mesures implantades en la iniciativa Horitzó 2020 de la Unió Europea per a reduir el consum energètic i impulsar ciutats ecològiques. Però… què caracteritza un edifici sostenible? Què és un edifici sostenible? La sostenibilitat en un edifici es nodreix dels recursos naturals…