Edificis sostenibles, el futur de l’arquitectura

abril 4, 2019

Els edificis sostenibles  com a resposta al problema del canvi climàtic és una de les mesures implantades en la iniciativa Horitzó 2020 de la Unió Europea per a reduir el consum energètic i impulsar ciutats ecològiques. Però… què caracteritza un edifici sostenible?

Què és un edifici sostenible?

La sostenibilitat en un edifici es nodreix dels recursos naturals específics de la zona en la qual es troba reduint així l’impacte que aquest té en el medi ambient. Les característiques d’aquestes construccions per a ciutats verdes són el baix consum d’energia utilitzant tècniques i l’ús d’energies renovables, l’estalvi de recursos, l’abaratiment dels costos, l’ajuda de normatives per a impulsar aquests projectes i el baix impacte en el medi ambient.

Com s’adapta el sector immobiliari?

Després de la crisi econòmica soferta, el sector immobiliari sembla que s’està recuperant. Tant les immobiliàries com les empreses de construcció estan apostant per l’eficiència energètica i la sostenibilitat per als edificis i habitatges, ja que s’han convertit en un dels temes importants en la nostra societat. Ja no només per la seva repercussió sinó perquè molts inversors veuen una oportunitat per a adquirir beneficis. I és que els edificis sostenibles s’han convertit en un actiu molt valuós i pel qual les persones estan disposades a pagar.

En definitiva, la sostenibilitat en edificis és el futur, per al nostre i també per a les generacions esdevenidores.

Segueix llegint

Veure-les totes
febrer 28, 2019

Endreçar la casa ara més fàcil amb Marie Kondo

Marie Kondo és una artista reconeguda com “la gurú de l’ordre” gràcies als seus llibres publicats sobre l’organització de la casa. Actualment, el mètode “KONMARI” està tenint una revolució internacional a través de la seva sèrie a Netflix “¡A ordenar con Marie Kondo!” Us costa molt tirar les coses? Des d’Espígul us deixem alguns principis…

abril 25, 2019

Quines són les despeses en comprar un habitatge?

Comprar un habitatge és probablement una de les decisions més importants que es prenen a la vida, és per això que hem d’estar informats de totes les despeses associades que això comporta. A Immobiliària Espígul comptem amb assessors financers que us acompanyaran en tot el procés i us informaran de totes les despeses que cal…