El lloguer, drets i obligacions a tenir en compte

agost 8, 2018

lloguer immobiliaria espigul

El lloguer d’habitatges està en alça. La raó principal? L’accés a pisos en propietat s’ha complicat després la crisi. Els bancs difícilment financen el 100% del valor de l’immoble (percentatge que, en molts casos, es necessita).

A més a més, el desconeixement sobre el futur de l’Euríbor, així com el dels interessos i vinculacions que comporta la constitució de la hipoteca, fa que molts de nosaltres ens decantem per l’arrendament.

Si ets dels que busca pisos de lloguer, segurament, aquí trobaràs resposta a molts dubtes previs que poden resultar de gran utilitat.

Abans de firmar un contracte de lloguer

  • Inspeccionar l’habitatge a fons. Portats per la il·lusió d’haver trobat l’habitatge ideal, podem obviar detalls que, més tard, ens poden passar factura. Comprovar a fons l’estat del pis que volem llogar és fonamental. Comprovar el correcte funcionament d’electrodomèstics, desperfectes en parets, terres, mampares, etc. Perquè més endavant no ens puguin reclamar res.
  • Titularitat dels subministres. La llum, l’aigua i el gas han d’anar a nom de l’inquilí. És important saber si els subministres estan donats d’alta i, simplement, correspon realitzar un canvi de titularitat (el que, en la majoria de casos, és gratuït). De no ser així, les noves altes porten un cost addicional que hem de contemplar.
  • Llei d’arrendaments. Després del canvi en aquesta llei, és important saber que ara els contractes es firmen per període d’un any, prorrogable fins a tres. Tot i que les condicions particulars poden variar en funció del que acordin ambdues parts.
  • Segur d’impagament. Que el propietari vulgui realitzar una assegurança d’aquest tipus no vol dir que desconfí de nosaltres. Davant els avals bancaris o les infinites fiances que es demanaven en el passat, aquestes assegurances només busquen justificar uns ingressos amb els quals fer front a la quota de l’arrendament.
  • Negociació de la renda i duració del propietari. Com comentàvem abans, una cosa és el que marca la llei d’Arrendaments i una altra el que pactem, directament, amb l’arrendador. El preu del lloguer i la seva duració hauran de quedar clars abans de la firma del contracte.

Obligacions

Com arrendataris, estem obligats al pagament mínim d’una fiança, al pagament mensual de la renda (el més còmode és donar una ordre permanent al banc), a no subarrendar l’habitatge, a deixar-la en les mateixes condicions en les quals ens trobem el pis després de la recessió del contracte, a realitzar totes les reparacions derivades del mal ús per part de l’inquilí o a respectar les normes de la comunitat.

Tenir clars tots aquests conceptes ens ajudaran a no realitzar cap error que hàgem de suportar durant tota la duració del contracte.

Segueix llegint

Veure-les totes
agost 2, 2018

Consells per llogar la teva casa a l’estiu

S’apropa l’estiu, temps de vacances. Molts turistes opten des de fa uns anys pel lloguer vacacional, deixant enrere els típics hotels. A Immobiliària Espígul sabem que això ha permès a moltes persones fer el pas i llogar casa seva o la seva segona residencia a aquests hostes potencials. Però, què has de fer per aprofitar…

agost 16, 2018

Idees per treure el màxim partit a la teva terrassa

Amb el bon temps no hi ha res que vingui més de gust que sortir a la terrassa i gaudir de diverses activitats a l’exterior, esmorzar en família, llegir un bon llibre, fer l’aperitiu… És important crear un espai on estiguis còmode, un petit oasi, per relaxar-te i donar-li la utilitat que es mereix. Et…

Espígul