Consells per la teva llar a tenir en compte abans de marxar de vacances

juliol 23, 2020

SEGURETAT DE LA LLAR

Quan es deixa la casa sola, és molt més vulnerable a patir robatoris. És una situació molt desagradable que hem d’intentar evitar a tota costa. La protecció de la llar és un dels punts més importants que s’han de considerar.

 • Els punts més fràgils de la seguretat en una llar són les portes i finestres. Tancar totes les portes amb clau i deixar les finestres tancades és un imprescindible abans de marxar (durant les vacances, i no oblidem durant el teu dia a dia). Tenir finestres reforçades amb marcs d’alumini i vidres reforçats és una bona opció. 
 • Fes veure que no has marxat. Tenir en compte petits detalls com deixar les persianes una mica pujades, demanar a algú que et reculli les cartes, deixar peces de roba estesa o inclús deixar punts de llum encesos. En aquest últim cas, assegura’t que siguin bombetes LED per reduir el consum i ajuda’t d’un programador per poder controlar les hores d’encesa. 
 • No deixis objectes de valor i diners a la vista i si és possible, tampoc els guardis a l’interior de la llar. Si no, assegura’t de desar-los en una caixa forta. Tampoc deixis còpies de les claus de casa amagades en els exteriors. 
 • Vigila les teves xarxes socials. Actualment està molt normalitzat compartir-ho tot a les xarxes socials, però s’ha d’anar amb compte amb la informació que s’hi publica, ja que et pot jugar en contra.

A més a més d’aquests consells, pots optar per altres mesures de seguretat a la llar però que impliquen inversió econòmica. Els sistemes d’alarmes, generalment connectats amb la policia o sistemes de videovigilància, que et permeten veure i escoltar en temps real el que passa a casa teva, poden ser una bona opció per garantir aquest plus de seguretat i marxar 100% tranquil.

ORGANITZACIÓ I NETEJA

A tots ens agrada veure que la nostra llar està recollida, organitzada i faci bona olor. Per això els següents consells són essencials per poder tornar de vacances i tenir aquesta sensació a casa.

En el cas de tenir plantes, tingues en compte les seves necessitats de llum i aigua. Pots utilitzar sistemes de regs automàtics i deixar-les en una zona de la casa on tinguin suficient llum. Una altra opció és demanar algú de confiança que els hi faci un cop d’ull un parell de cops a la setmana. 

No és suficient amb tancar bé les aixetes. El més segur és tancar les claus d’aigua i gas per evitar possibles fuites mentre no hi ets i evitar problemes que poden afectar a veïns.  

Assegura’t d’apagar o desconnectar tots els petits electrodomèstics i aparells de la llar que no hagin d’estar funcionant mentre tu no estàs com televisors, ordinadors, router… Estalviaràs energia i diners.

És una bona oportunitat per aprofitar i fer una neteja general de la llar. Amb una bona neteja ens assegurem de no generar males olors, fer net de bacteris i el més important, no tenir doble feina a la tornada.

Els dies abans de marxar no facis una compra gran. Vés acabant amb tot el menjar que caduca i deixa la nevera buida o només amb aquells aliments que no es facin malbé. Així t’assegures de trobar-ho tot en perfecte estat a la tornada. Si fas un viatge llarg, també pots optar per deixar-la completament buida i desconnectada, això sí, sempre amb les portes una mica obertes per evitar l’humitat.

Atenció als petits detalls imprescindibles abans de marxar de vacances :

 • Canvia els llençols i deixa posats uns de nets. Ho agrairàs quan tornis i estiguis atabalat desfent l’equipatge i netejant tota la roba bruta. 
 • Llença totes les bosses d’escombraries i neteja els cubells per evitar visites d’insectes i animalons no desitjats. 

Abans d’acabar et deixem la chek list de tots els aspectes que has de revisar a la llar abans de marxar de vacances amb els punts més importants perquè no et deixis res i puguis marxar ben tranquil a gaudir les vacances:

 • Tancar finestres i portes amb clau
 • Tancar les claus d’aigua i gas
 • Deixar la casa neta i recollida
 • Desconnectar petits aparells electrònics
 • Deixar la nevera buida i els cubells d’escombraries nets

Espígul som la teva immobiliària a Girona de confiança, vetllem pel benestar dels nostres clients i per protegir i cuidar la seva llar. Esperem que seguint aquests consells pugueu gaudir de les vostres vacances sense cap preocupació!

Segueix llegint

Veure-les totes
juliol 30, 2020

Què és una casa passiva i com està construïda?

Coneixes el concepte de casa passiva? La construcció de cases passives, o Passivhaus, sorgeix a Alemanya als principis dels anys noranta. El concepte de les cases passives es basa a fer una edificació eficient que busca reduir al màxim el consum energètic. Utilitzen recursos de l’arquitectura bioclimàtica o eficient, i busquen el consum quasi nul…

Espígul