Consells per escollir la millor hipoteca per la teva nova llar

octubre 28, 2020

Des d’Immobiliària Espígul volem donar-te alguns consells per tal que puguis escollir la millor hipoteca i la compra del teu habitatge resulti tot un èxit.

Quin tipus d’hipoteca hi ha?

El primer que s’ha de saber és quines possibilitats hi ha per poder decidir quina s’adapta millor a les teves necessitats:

  • Hipoteca de tipus variable: En aquest tipus de préstecs hipotecaris l’interès es calcula sobre l’euríbor, que és l’índex de referència a Espanya. Per tant, la quota mensual que s’ha de pagar pot variar segons l’evolució de l’euríbor. 
  • Hipoteca de tipus fix: En aquests tipus de préstecs hipotecaris, la quota mensual no varia en tota la durada de la hipoteca. És a dir, tot i que l’euribor canviï, cada mes es paga la mateixa quota establerta en un inici. 
  • Hipoteca mixta: Aquest tipus de préstec hipotecari és una barreja de les dues anteriors, es pacta un preu inicial que es paga els primers anys i després passa a ser una hipoteca variable, on el preu dependrà de l’euríbor. 

He d’estalviar abans d’agafar una hipoteca?

Abans de comprar un habitatge has de saber que hi ha algunes entitats bancàries que no financen més d’un 80% del valor de la taxació de la casa. Per tant aquest percentatge restant s’haurà d’abonar per poder comprar la propietat.

També has de tenir en compte que hi ha diverses despeses com pot ser l’escriptura de la hipoteca que van a càrrec del comprador i per tant és recomanable tenir certs diners estalviats per poder assumir-los tots.

Si vols saber tot el què necessites per demanar un préstec hipotecari pots llegir aquest post.

Quines comissions pot tenir un préstec hipotecari?

Tot préstec hipotecari sol tenir algunes comissions afegides, que varien segons l’entitat bancària. És importar revisar bé aquestes comissions, ja que poden fer que el preu final pugi. Algunes de les comissions que has de saber són:

  • Comissió d’obertura: pels tràmits sobre la formalització i disposició dels fons del préstec.
  • Comissió de compte associada a hipoteca: per si es requereix obrir un compte complementari on es facin els càrrecs de la hipoteca.
  • Comissió de novació modificativa: per tots aquells canvis que es vulgui realitzar i canviÏn les condicions inicials del préstec.
  • Comissió per subrogació creditora: per si es vol traslladar el préstec hipotecari a una altra entitat bancària. 

Negocia les comissions de la hipoteca

Per sort les hipoteques no són un producte tancat sinó que els bancs les poden adaptar segons el teu perfil econòmic. És important demanar forces ofertes diferents de préstecs hipotecaris per poder comparar i escollir la que més s’adapti al teu interès.

En aquest punt és interessant saber que el teu banc “de tota la vida” segurament prefereix millorar les condicions d’un tracte que no pas perdre un client. Un préstec hipotecari és un negoci i s’ha de tractar com a tal.

Busca una hipoteca que s’adapti a tu

Finalment, abans de demanar una hipoteca, t’has de conèixer a tu mateixos. S’ha de ser honest amb un mateix i saber si tenim la liquiditat necessària abans d’embarcar-nos amb un procés de compra d’un immoble, si serem capaços d’assolir un interès variable, etc. Aquest pas òbviament, no té res a veure de forma directa amb poder demanar o no una hipoteca, però si t’ajudarà a saber quin tipus d’hipoteca s’adapta millor a les teves necessitats i estil de vida.

A Immobiliària Espigul ens agrada acompanyar-te en tot el procés de compra del teu immoble, des dels primers dubtes fins al tancament de la teva hipoteca. No dubtis en contactar-nos a hola@espigul.com o bé pots trucar-nos al 972 220 110.

Segueix llegint

Veure-les totes
octubre 21, 2020

Com fer una mudança i no morir en l’intent

En aquest post et donem 7 consells per fer una mudança ràpida i efectiva perquè puguis gaudir de la teva nova llar com més aviat millor. Es diu que no saps quantes coses tens fins que fas una mudança. Per això és molt important l’organització de tot el procés. Planificar quins dies toca guardar les…

novembre 4, 2020

Llogar el teu pis a estudiants, si o no?

Si tens disponible un pis de lloguer a Girona i vols llogar-lo a estudiants, a Immobiliària Espígul et podem ajudar a trobar els millors candidats i fer-ho amb un procés fàcil, ràpid i 100% assessorat pels nostres professionals. La decisió de llogar el teu pis a estudiants s’ha de meditar però és tan vàlida com…

Espígul