Com pots preparar el teu pis per llogar-lo a estudiants?

juliol 22, 2021

Els avantatges de llogar pisos d’estudiants a Girona i rodalies:

 • Alta demanda d’aquest tipus de lloguer en ciutats universitàries. A més a més és un procés cíclic, ja que sempre arriben estudiants nous.
 • Pagaments garantits, ja que els pares se solen posar d’avals en el contracte.
 • El contracte sol ser temporal, per tant tens disponibilitat del teu pis de forma més ràpida.
 • I per últim sabies… el lloguer a estudiants (d’entre 18 i 30 anys) també aporta avantatges fiscals en la declaració de la renda.

Si tens disponible un pis de lloguer a Girona i vols llogar-lo a estudiants, a Immobiliària Espígul et podem ajudar a trobar els millors candidats i fer-ho amb un procés fàcil, ràpid i 100% assessorat pels nostres professionals.

Mentrestant el que pot fer és fer que el teu pis sigui més atractiu per llogar. A continuació t’ho expliquem.

Com pots preparar el teu pis per llogar-lo a estudiants?

Menjador

Aquest serà l’espai on es reuniran i passaran estones junts per parlar, menjar, veure sèries de Netflix… Pots optar per posar una taula plegable que els permeti menjar a tots junts i també posar cadires plegables de més per si hi ha convidats. Un sofà i moble per TV i llestos! 

Si el menjador no és molt gran, pots posar un sofà petit i puffs al voltant perquè puguin seure tots plegats. És una opció resolutiva i econòmica. També et recomanem que els mobles siguin funcionals i de materials fàcils de mantenir i netejar.

Opta per una decoració molt bàsica i neutra, això permetrà que els futurs inquilins tinguin la possibilitat de decorar-lo al seu gust i es puguin sentir com a casa des del primer dia. 

Cuina

La cuina no deixa de ser un espai important en un pis d’estudiants, normalment és indispensable que estigui ben equipada amb olles, paelles i els seus respectius electrodomèstics, això evitarà que les mudances siguin molt grans i facilitarà la decisió dels inquilins de llogar el teu pis. 

Un punt a favor teu és que el pis estigui equipat amb un rentavaixella, ja que això els estalviarà molt de temps rentant els plats, però en cas que no pugui ser així, es pot compensar amb algun altre electrodomèstic que pugui marcar la diferència amb la resta de pisos.

Habitacions

Les habitacions són una de les altres estances clau a l’hora de llogar un pis per estudiants. És on passaran la majoria de temps i on duran a terme la tasca més important: estudiar. Per això és important que hi puguin tenir:

 • Un escriptori i una cadira, 
 • Llum suficient. L’ideal és la llum natural, però si no, es poden combinar la llum general i una llum auxiliar.
 • Baldes o estanteries per poder guardar els seus objectes personals
 • Un armari o un suport per penjar la roba.

Immobiliària Espígul et proposa quatre consells a tenir en compte:

 • Pot ser que alguns estudiants vulguin llogar el pis només durant els mesos del curs universitari (setembre-juny) o bé demanin una rebaixa del preu durant els mesos d’estiu. És una variable que cal tenir en compte.
 • Especificar què passarà en el cas de possibles incidències com mobiliari trencat, el tema de mascotes i animals de companyia.
 • És convenient que amb el contracte s’adjuntin fotos de l’estat inicial del pis i d’un inventari dels objectes, mobles i electrodomèstics. Això facilitarà la feina a l’hora de revisar-ho tot quan sigui l’hora d’entregar el pis.
 • Pel que fa a la fiança, és recomanable que no superi els 2 mesos de lloguer, ja que aquesta inversió inicial pot fer dubtar als arrendataris en la seva decisió.

I el punt final: el contracte de lloguer:

Tot per escrit. Per tal que hi hagi una bona relació entre l’arrendador i els futurs inquilins, és indispensable fer un contracte de lloguer on quedin per escrit tots els drets i els deures de les dues parts. 

En el contracte hi han de constar totes les persones que viuran en el pis. També un inventari de tot allò que ja hi ha en l’immoble per després poder valorar de forma objectiva el retorn de la fiança.

És recomanable posar una fiança per poder cobrir possibles desperfectes que es puguin causar en l’immoble. L’habitual és poder demanar entre un i dos mesos de fiança corresponent al preu de la mensualitat. 

Seguir les anteriors recomanacions pot ser de gran importància perquè el lloguer del teu pis amb estudiants resulti tot un èxit. A Immobiliària Espígul ens agrada acompanyar-te en tot el procés de lloguer del teu immoble. No dubtis en contactar amb nosaltres a hola@espigul.com o bé pots trucar-nos al 972 220 110.

Segueix llegint

Veure-les totes
juliol 14, 2021

Home Staging o com vendre el teu pis més ràpid

Què és el Home Staging? El concepte de Home Staging fa referència a treure el màxim partit a un immoble que està en venda o lloguer mitjançant tècniques per millorar la imatge del pis o casa i així captar l’atenció dels possibles interessats i efectuar el lloguer o venda de forma més ràpida. El Home…

juliol 30, 2021

6 consells pràctics per ampliar visualment qualsevol espai

Et podríem dir que fer un canvi a un habitatge més gran pot ser la solució definitiva, a Immobiliària Espígul tenim una gran cartera d’immobles a Girona i rodalies i, si cap encaixa amb el que estàs buscant, te’l fem a mida amb Cases Espígul. També, sabem que aquesta solució moltes vegades no és la…

Espígul