Com mantenir una segona residència

abril 1, 2021

A Immobiliària Espígul som experts en la gestió de propietats. Tenim habitatges de segona mà i obra nova que s’adapten a les teves necessitats a Girona i altres localitats de la Costa Brava.

Tant si tens una segona residència a la platja o muntanya, prova de seguir els següents consells per un òptim manteniment de la propietat i que estigui sempre a punt per a una visita. 

Consells per un bon manteniment d’una segona residència

> Trobar la llar en bon estat sempre vol dir que l’últim cop que s’hi va estar, la vam deixar en bones condicions. Aquest és el punt clau per sempre trobar-la perfecte cada cop que hi tornem.

> Evitar la humitat. Un dels principals problemes de tenir una casa tancada durant molt de temps és l’aparició d’humitats. Intentar ventilar la casa cada cert temps ens pot estalviar molta feina, ja que les humitats són molt difícils d’eliminar.

> Renta els tèxtils. Les cortines, les catifes, i els llençols solen acumular molta humitat i pols, també són els primers que desprenen aquesta olor tan característica a “tancat”. Les catifes no són molt recomanables per segones residències, ja que costen molt de netejar.

> Escull mobles senzills de netejar. Intenta no tenir massa objectes per poder fer una neteja ràpida i a fons de la llar quan arribis. L’estil minimalista en la decoració està de moda!

> Si preveus que estaràs molt temps sense poder anar a la teva segona residència, és recomanable contractar un servei de neteja que hi vagi de forma regular. És la millor forma per mantenir l’habitatge en bones condicions.

> En marxar, recorda tancar la llum i l’aigua. També deixar-ho tot net (sobretot els banys i la cuina), no deixar menjar a la cuina i deixar la nevera amb la porta oberta per evitar humitats. 

Consells per estalviar en el manteniment d’una segona residència

Segons l’OCU, mantenir una segona residència suposa una despesa d’aproximadament 1.800€ anualment. Com podem minimitzar aquesta xifra?

> Reduir les despeses energètiques. Amb petites accions com desendollar aparells elèctrics, canviar la il·luminació i substituir les bombetes tradicionals per bombetes de baix consum, o apostar per electrodomèstics de classe energètica alta.

> Invertir en un bon termo elèctric. Que ens permeten ser ecològics i reduir en la factura dels subministraments.

> Rendibilitzar la propietat. En el cas que no vulguis anar durant tot l’any, pots aprofitar i llogar la casa per obtenir uns ingressos addicionals.

Consells generals

> Inverteix en un sistema de domòtica que et permeti controlar els diferents aparells des de la distància. Imagina’t arribar a l’hivern i trobar-te tota la casa ben calenta, permet una major comoditat i qualitat de vida. 

> Instal·la un sistema de seguretat per evitar preocupacions. Una casa tancada durant molt de temps pot estar en el punt de mira per un lladre. Si en la teva segona residència hi tens objectes de valor, és recomanable contractar un sistema de seguretat per estar tranquil durant tot l’any. 

> Fes una revisió anual. És aconsellable fer una revisió general un cop l’any per detectar possibles desperfectes i avaries. Si els detectes a temps pot ser més fàcil i menys costós arreglar-los.

Si encara no tens una segona residència, però contemples comprar-ne una, contacta amb nosaltres a hola@espigul.com o bé trucar-nos al 972 220 110. Som la teva immobiliària a Girona de confiança, amb més de 30 anys d’experiència!

Segueix llegint

Veure-les totes
març 25, 2021

Consells per estalviar aigua

L’aigua és un recurs natural imprescindible per la vida humana. Sembla una font inacabable, però tan sols el 0,007% d’aigua que existeix en la Terra és apta pel consum de les persones. Per això és tan important regular el seu ús, i des de casa, poder gestionar-lo d’una forma molt més responsable. Des d’Immobiliària Espígul…

abril 9, 2021

Nova promoció d’obra nova: Les terrasses de Sant Gregori

Quines característiques tindrà aquesta nova promoció de pisos? – Terres de gres porcellànic amb textura de fusta – Diferents acabats de jocs de rajoles de bany a escollir pel client – Mobiliari de cuina lacat blanc mate sense tiradors – Portes interiors lacades blanques – Tancaments d’alumini amb vidre doble amb càmera d’aire – Opció…

Espígul