Com mantenir un jardí ben cuidat?

maig 26, 2023

Si la teva preocupació és com mantenir un jardí ben cuidat i verd durant l’època de calor, en el post d’avui t’explicarem alguns consells per preparar el teu jardí i saber quines plantes plantar en funció de cada espai. 

Eliminar les males herbes i renovar la terra

Sabem que aquesta tasca pot ser la més avorrida, però desfer-se de les males herbes del teu jardí és el primer pas. Ho pots fer de manera natural i amb algun producte, el més important és que s’arrenquin assegurant-se que no queda cap arrel. 

També, és important que si tens arbres o plantes que cal que s’hagin de podar, ho facis prèviament així podràs recollir les fulles seques, branques i restes de la poda.

Revisa la terra i l’espai per preparar el teu jardí

Un cop eliminat les herbes i fulles seques el més important per mantenir un jardí en bon estat és remoure bé tota la terra per assegurar-te que no queden restes de les arrels de les herbes i de les plantes anteriors.

L’altre punt és conèixer les característiques de l’espai; si és humit i amb poca llum o, en canvi, és un espai amb assolellat i amb un clima sec.

Així que un com has fet un breu estudi de la climatologia del teu jardí, pot començar a pensar quines plantes podràs plantar al teu jardí. 

Propostes de plantes i arbres pel teu jardí

Comencem amb algunes propostes de plantes i arbres que necessiten sol i aigua i poden donar un toc de color el teu jardí.

  • Rosers: Són plantes que floreixen millor amb exposició directa al sol i necessiten reg regular
  • Geranis: Són plantes acolorides i resistents, prosperen amb abundant sol i reg freqüent. 
  • Lavanda: Aquesta planta aromàtica prefereix el sol ple i un terra lleugerament sec. 
  • Tomates cherry: Són plantes que requereixen sol per produir fruits saborosos i necessiten reg regular

En el cas, que el teu jardí sigui gran i puguis plantar arbres aquests són les més resistents en terreny sec i calorós.

  • Palma de ventall (Washingtonia): És un arbre de ràpid creixement que prefereix el sol ple i necessita un reg regular.
  • Xiprer (Cupressus): Moltes varietats de xiprer prosperen sota el sol i requereixen reg moderat.
  • Taronger i llimoner: Els tarongers i llimoners necessiten exposició directa al sol per produir fruits dolços i requereixen un reg regular.

En el cas, que el teu jardí estigui orientat de tal manera que tingui poques hores de sol et proposem les següents plantes i arbres:

  • Llorer: és ideal perquè és de creixement fàcil i a part et servirà per fer receptes delicioses.
  • Els gerds o cirerer d’arboç: a part d’aportar un toc de color són arbustos que no necessiten massa atencions
  • La falguera: pot arribar a créixer ràpidament i t’omplirà de verd el teu jardí. 

Instal·lació del reg per goteig

Per tenir un jardí ben cuidat cal tenir ​​temps i aigua. Per això, com actualment la majoria el temps el tenim força limitat i l’aigua és un bé escàs, la nostra proposta és instal·lar un reg per degoteig. 

Un dels requisits fonamentals si t’estàs plantejant una fórmula fàcil de mantenir el jardí. A més, és garantir de màxima eficiència de l’aigua i gràcies a un sistema de reg i podràs minimitzar les pèrdues d’aigua. Un reg localitzat per degoteig aportarà a peu de planta les necessitats hídriques mínimes requerides per al seu desenvolupament. 

Abonar en el cas que el teu jardí ho necessiti

A part de l’aigua, les plantes i arbres també necessites adobs per tal de poder enfortir les seves arrels, tiges i fulles. 

Una de les tècniques d’última tendència és el Mulching. Consisteix en col·locar una capa d’una matèria vegetal o altre material triturat per protegir la terra i a més a més, li aporta nutrients a mesura que es va descomponent. 

També, ajuda a conservar la humitat del sòl, redueix el creixement de males herbes i protegeix les arrels de la calor excessiva. 

Es poden utilitzar materials orgànics com estelles de fusta, palla o fulles triturades.

Atenció! Vigila amb les plagues

El fet que el teu jardí estigui compost per plantes resistents i autòctones no significa que estiguin més protegides davant de malalties i plagues. Cal afavorir el control biològic, evitant sempre que es pugui els productes fitosanitaris. 

Per això, per mantenir un jardí net i ben cuidat, i així prevenir és observant de manera contínua les fulles i les tiges per si apareix algun hoste no convidat. És l’ única manera per poder avançar-te a la plaga i així evitar que les plantes i/o arbres quedin en mal estat. 

Segueix llegint

Veure-les totes
maig 18, 2023

S’ha de registrar el certificat d’eficiència energètica perquè sigui vàlid?

Si vols saber més de cada categoria et deixem l’enllaç del post relacionat on detalla tots els valors del certificat energètic. També, des d’Espígul tant com a immobiliària com a constructora la sostenibilitat és present a totes les nostres construccions d’obra nova. La sostenibilitat és un dels pilars de la nostra empresa juntament amb la…

juny 1, 2023

Reformes a casa… necessito llicència d’obres?

Realitzar reformes a casa és una excel·lent manera de millorar i adaptar els espais segons les nostres necessitats i gustos. I per què no segons les tendències de decoració i interiorisme. Tanmateix, és fonamental conèixer les normatives i reglaments que regeixen a cada població i és a l’Ajuntament a on t’informaran dels permisos d’obres que…

Espígul