Com dono d’alta internet a una nova casa?

abril 27, 2023

És normal que si mai no has hagut de contractar internet en un habitatge et sorgeixin molts dubtes sobre com poder fer-ho o, almenys, sobre què és el millor per a tu. El primer que has de saber és que caldrà que iniciïs aquests tràmits amb almenys un mes d’antelació si vols tenir aquest servei disponible al teu habitatge des del primer dia que l’habitis.

El que necessites per contractar internet

Per poder instal·lar internet a casa cal que compleixis algun requisit imposat per part de les companyies, encara que sí que és cert que avui dia aquesta gestió no et portarà gaire temps i esforç, ja que els tràmits per fer-ho s’han simplificat força a al llarg dels anys, i actualment és una gestió que només et portarà uns minuts.

Això no obstant, la companyia que hagis triat perquè t’ofereixi aquest servei et demanarà uns requisits que has de complir perquè aquesta pugui procedir a aquesta instal·lació, aquests són:

 1. La ubicació on se situa el teu nou habitatge ha de ser accessible perquè puguin realitzar la instal·lació sense problemes
 2. Has de ser un particular o una empresa
 3. Necessites tenir un compte bancari on poder domiciliar les factures del servei
 4. La zona on se situï el teu habitatge ha de tenir cobertura d’internet
 5. Quan us hagis assegurat que la vostra zona disposa de cobertura, la vostra companyia us demanarà que us proporcioneu altres dades de caràcter personal perquè aquesta pugui formalitzar el contracte.

Quant costa instal·lar internet a casa?

Quan contractes internet per primera vegada, a més d’haver de pagar la tarifa que hagis triat mensualment, també hauràs d’assumir una altra sèrie de costos addicionals a l’inici de formalitzar el contracte per la prestació del servei d’internet.

El primer pagament que hauràs de tenir al cap és el de la tarifa que hagis contractat, en aquesta situació el millor és que et prenguis un temps a comparar quina és la millor oferta de fibra i mòbil que les companyies tenen disponibles i analitzis els diferents preus de cadascuna i el que ofereixen.

Quan tinguis això decidit i contactis amb la companyia per contractar la tarifa que més t’interessi, també hauràs de tenir presents aquestes despeses:

 1. La mensualitat de la teva tarifa
 2. La quota per donar-te d’alta a la companyia
 3. El cost que comporta la instal·lació: quan instal·les wifi a l’habitatge, això comporta una sèrie de despeses que fan que pugi el preu de la factura. Aquesta despesa dependrà del tipus de tecnologia que hagis contractat (ADSL, fibra òptica, 4G o internet satelital).
 4. La quota de línia
 5. El cost de l’equip que necessitareu
 6. Les despeses d’enviament del dit equip (oscil·len entre els 5 i 12 euros)

Si voleu evitar-vos els costos de la instal·lació i l’equip, moltes vegades es pot acordar amb les companyies signar un contracte de permanència – en cas que la tarifa que hagis contractat no la tingui – d’uns tres a dotze mesos.

La quota per donar-te d’alta només te la cobraran en algunes companyies, ja que generalment aquesta sol ser gratuïta, però com que algunes operadores la segueixen cobrant, ho has de tenir present. La quota de línia sol estar inclosa en el preu mensual, i les despeses per enviament de l’equip només les cobraran si han d’enviar un encaminador al teu habitatge o una targeta SIM, encara que també és cert que a moltes companyies això ja no té cost.

L’ideal abans de contractar internet per al teu habitatge, és que abans d’escollir la tarifa, llegeixis atentament la lletra petita d’aquelles que t’interessin per saber quines són les condicions, així tindràs clar des del primer moment el que hauràs de pagar.

Segueix llegint

Veure-les totes
abril 21, 2023

7 Llibres de decoració per regalar per Sant Jordi

Una data assenyalada al calendari per a molts en què els llibres i les roses es converteixen en símbols d’amor i cultura. Si estàs buscant llibres per regalar a sant Jordi per a algú que estima la seva llar i la decoració, aquí us presentem set llibres sobre la llar que poden ser perfectes. Recomanacions…

maig 4, 2023

Què és una hipoteca mixta?

Què és una hipoteca mixta? Una hipoteca mixta és un tipus de préstec hipotecari que combina les característiques d’una hipoteca fixa i una hipoteca variable. Això significa que la taxa d’interès que pagues pel teu préstec canvia després d’un període de temps fix, que pot ser de cinc, deu o quinze anys. En altres paraules,…

Espígul