Com crear espais més lluminosos a casa teva?

març 24, 2022

Com il·luminar un lloc amb llum natural o fer l’espai més lluminós? 

És probable que tingueu espais que ja tenen molta llum natural, però aquesta es pot potenciar. A continuació us presentem un seguit de consells per poder fer-ho:

 • Distribució de l’espai: cal tenir en compte els mobles que hi ha a l’espai, com estan col·locats i distribuïts. Per exemple, s’han d’evitar els mobles alts i/o grossos davant de les finestres, ja que aquests bloquegen la llum natural. Es poden col·locar al costat o a sota, en el cas que hi hagi espai, per tal d’aprofitar la claror i l’espai.
 • Portes i parets de vidre: és molt important que la llum arribi a tot arreu, per això, una bona manera d’assolir-ho és canviant les portes i parets convencionals per unes de vidre. D’aquesta manera, si hi ha espais menys il·luminats, com poden ser els passadissos, s’aconseguirà que la llum flueixi. També s’ha de tenir en compte el seu moviment. Es pot fer una paret abatible o plegable aconseguint així que dos espais separats es puguin convertir en un espai obert i diàfan.
 • Colors: un altre punt molt rellevant són els colors. Depenent dels colors que s’utilitzin la llum es repartirà més en l’espai i es transmetran unes sensacions o unes altres.
 • Tendals: aquests suposen un obstacle per la llum que entra per la finestra, per això, la millor opció és eliminar-los, si més no a l’hivern/quan no es necessiten. 

Com donar llum a una casa sense finestres o amb poca llum? 

Per altra banda, si tens una casa o un racó fosc, hi ha altres tips que poden funcionar per tal de potenciar la lluminositat.

 • Miralls: són un dels millors aliats, ja que si es col·loquen en llocs estratègics, ajuden a portar i repartir la llum. També, augmenten la sensació lumínica i ajuden a crear un efecte visual de grandària. Es pot fer ús dels miralls en forma de finestres i ubicar-los en el lloc d’aquestes. Així, es dóna la sensació que són finestres reals, ja que tenen la mateixa funció: aportar llum.
 • Colors: els millors colors en els espais foscos són els setinats, perquè reboten la llum i il·luminen. Pintar sostres, bigues, armaris, parets, marcs de les finestres… de color blanc ajudarà a augmentar la sensació de lluminositat. El mateix passa amb els colors del terra, com més clars millor. Si es té un terra fosc i no es pot pintar, una altra opció molt senzilla és cobrir-lo amb una catifa.
 • Mobles: no podem passar-nos amb els mobles, hem de ser minimalistes. És millor escollir mobles llisos o sense massa formes, per tal de no crear ombres.
 • Il·luminació: espelmes, làmpades amb poc cos, làmpades en llocs estratègics i foscos… A l’hora de comprar llum artificial, s’han de tenir en compte les llums atenuades, pel fet que ajuden a suavitzar l’ambient durant les hores de nit. Es tracta d’evitar tenir grans punts d’ombra.
 • Obrir els espais: tant si es fa una casa des de zero com si es fan reformes, es poden mantenir espais oberts per tal d’afavorir el trànsit de llum.

Com crear espais amb harmonia visual? 

Per aconseguir crear espais amb harmonia s’ha de tenir molt en compte l’ordre. Quan tot està al seu lloc, l’espai aporta tranquil·litat, calma i despreocupació. Alguns factors a tenir en compte són:

 • Cortines: és molt important que, un cop recollides, no tapin la finestra i puguin descansar al costat, deixant pas a la llum exterior. Per poder fer-ho caldrà col·locar una barra més llarga que la finestra per tal d’obtenir aquest espai extra. És crucial tenir en compte la funció que tindrà aquella cortina per tal de poder escollir el material més adequat. Per tapar la llum dura o les mirades, es pot utilitzar una tela translúcida, que protegeixi del sol, però que permeti l’entrada de llum. Els millors materials que es poden fer servir són el lli o el fil.
 • Estor: tenen la mateixa funció que les cortines, però en comptes d’aplegar-se als costats, ho fan a la part superior. Depèn de l’espai que tinguem poden ser una bona opció.
 • Colors: a part del color blanc, mencionat anteriorment, també es poden tenir en compte altres tons com poden ser tons grocs, crema, naturals… que aporten calidesa. També, es pot considerar el gris, com més clar millor, o el daurat per aportar elegància. Ambdós colors combinen molt bé amb el blanc.

A Espígul, tenim en compte tots aquests factors. Som especialistes a construir cases eficients, sostenibles i amb grans obertures. Aquestes últimes són les grans protagonistes de les nostres construccions, ja que ens ajuden a aprofitar la llum natural provinent de l’exterior.

Per altra banda, comptem amb un equip d’interioristes que et pot ajudar a triar els materials que més s’adaptin a casa teva, per tal de crear un ambient càlid i harmoniós.

Segueix llegint

Veure-les totes
març 17, 2022

Com afecta la guerra Ucraïna-Rússia al sector immobiliari espanyol?

Conseqüències al mercat residencial espanyol Els experts del sector perceben que les sancions econòmiques a Rússia amb què s’està intentant aïllar el país impactaran poc sobre el mercat global de les compravendes d’estrangers a Espanya. Els lloguers en determinades zones sí que es veuran afectats. Tot i això, altres especialistes reconeixen que en els mercats…

març 31, 2022

Com llogar el teu pis de forma segura

Resumim 7 claus que han de tenir en compte, tant els propietaris com els llogaters, a l’hora de llogar un pis (i evitar així qualsevol mena de malentès): 1. El propietari ha d’assegurar-se de lliurar l’habitatge en perfectes condicions d’habitabilitat i de neteja, si busca que l’inquilí respongui adequadament. És important comprovar-ne l’estat i acreditar…

Espígul