Checklist: Tot el que has de tenir en compte per preparar la teva casa per l’estiu

juliol 1, 2021

Refresca la casa

Quan arriba la calor sempre és inesperat i passar moltes hores a casa es fa força insuportable. Apareix la incomoditat durant el vespre, si no és que tens una terrassa, jardí o balcó per poder sopar a la fresca.

Mantenir una temperatura fresca a casa durant l’estiu és essencial per estar còmodes. Com ho pots aconseguir?

 • Aprofita el matí o la nit per deixar obertes les finestres i portes de la llar per deixar circular l’aire entre les estances i refrigerar tot el pis o casa.
 • Limita els punts de calor. Aconsellem apagar tots els electrodomèstics com l’ordinador, televisor i ràdio que no utilitzis, no serveix deixar-los en repòs o connectats, ja que encara que no estiguin actius sempre són fonts de calor elèctrica que afavoreixen a l’escalfament de les habitacions.
 • Tancar les finestres i abaixar les persianes durant les hores centrals del dia és una tècnica essencial per evitar que la calor entri a casa.

Decoració estiuenca i terrassa equipada 

En una bona terrassa no hi poden faltar tres elements claus: tèxtils, il·luminació i plantes. Aquests t’ajudaran a decorar la terrassa i fer-la més acollidora i agradable. 

 • Els tèxtils són essencials en una terrassa, parlem de coixins, matalassos, catifes… Han de ser resistents a la humitat, als raigs del sol i també fàcils de netejar.
 • Una bona il·luminació donarà un toc especial a la terrassa. Ha de tenir dos objectius: decoratiu i funcional.
 • Dona-li color amb elements naturals com plantes i flors. Donen molta vida i pots col·locar-los de moltes formes diferents.

Si encara no tens un pis amb terrassa i estàs valorant l’opció de comprar o llogar una propietat que en tingui, a Immobiliària Espígul tenim a la teva disposició una gran varietat d’habitatges a Girona i rodalies que s’adapten a les teves necessitats.

Piscina a punt

Tenir una piscina és una gran responsabilitat. És important ser conscients que l’aigua de les piscines està estancada i per tant és un escenari ideal perquè apareguin gèrmens o algues. També hi ha factors externs com el sol, la suor, la crema solar que afavoreixen la producció d’aquests bacteris i algues.

La piscina no només ha de semblar neta, ho ha d’estar de veritat, per tant és imprescindible dur a terme un bon manteniment que es basa en: utilitzar el filtre adequat, tenir una bomba eficient i emprar una desinfecció correcta.

Aquest manteniment es pot fer de forma manual o amb l’ajuda de sistemes automàtics de desinfecció i regulació que assegurin la dosi perfecta per mantenir la millor qualitat de l’aigua. Aquests procediments els pots dur a terme tu mateix o bé deixar-ho en mans de professionals.

T’estàs plantejant fer-te una piscina, però encara no estàs 100% segur? Et deixem amb 5 bones raons per tenir una piscina a casa:

 • És una de les millors maneres de combatre la calor.
 • Tindràs moments de diversió i relax assegurats.
 • La podràs gaudir com i quan vulguis.
 • Nou punt de trobada familiar i amb els amics.
 • El teu habitatge tindrà més valor.

Vés amb compte si marxes de vacances

Arriba l’estiu i amb ell les esperades vacances. És normal fer algun viatge o marxar alguns dies fora de la residència habitual per desconnectar de la rutina. Deixar la casa sola implica haver de pensar en alguns aspectes per no tenir cap ensurt durant la teva escapada.

 • Tancar finestres i portes amb clau.
 • Tancar les claus d’aigua i gas.
 • Deixar la casa neta i recollida.
 • Desconnectar petits aparells electrònics.
 • Deixar la nevera buida i els cubells d’escombraries nets.

Si no vols que se t’escapi res i tenir-ho tot sota control quan marxis de vacances, no et pots perdre aquest post!

Seguint tots aquests consells gaudiràs al màxim de totes les possibilitats que casa teva et pot oferir. 

Segueix llegint

Veure-les totes
juny 23, 2021

Consells per convertir un pis de lloguer en una llar

El primer que has de tenir en compte és fer un canvi de “xip”. Creure de veritat que estàs en la teva nova llar i sentir-te com a casa des del primer dia 1. Treu partit a les parets. Les parets són punts conflictius, ja que no tots els propietaris estan disposats al fet que…

Espígul