Canvi d’hàbits a la llar per un futur sostenible

novembre 25, 2021

Reduir

Reduir el consum de plàstics i de residus en general és fonamental. Ser conscients que hi ha una vida més enllà dels productes envasats en plàstic i que és totalment possible consumir d’una forma més responsable.

De fet, aquest any ha entrat en vigor una llei que prohibeix la venda de plàstics d’un sol ús com són les canyetes, coberts, bastonets de les orelles… 

Reutilitzar

Si ja tens productes de plàstic, pensa a donar-los una segona vida abans de desfer-te d’ells. És canviar el “xip” i desfer-nos d’aquest hàbit tan poc sostenible de comprar per llençar.

Reciclar

En el cas que no hi hagi més remei que comprar un producte envasat en plàstic (o qualsevol altre envàs) recorda sempre reciclar-lo, per tal de donar-li una altra vida útil i evitar contaminar el nostre entorn. 

Quins són els primers hàbits que pots canviar?

  • No utilitzis bosses de plàstic al súpermercat. Sí, és un dels punts més bàsics, però també un dels més integrats en la societat, només cal que vagis a qualsevol supermercat. Per evitar-ho, intenta portar sempre una bossa de tela al cotxe, al bolso…
  • Evita comprar productes sobre envasats. Si hi ha dos productes que pots comprar i un està sense plàstic, prioritza’l.
  • Compra a granel sempre que puguis. Aquest és el següent pas, intenta anar a botigues on et permetin comprar els productes sense estar envasats. Hi ha tota mena de productes, segur que et sorprens!
  • A casa: millora el sistema de calefacció (si vols saber quina és la més eficient, no et perdis aquest post), vigila també que els teus electrodomèstics siguin sostenibles amb l’etiqueta superior a A+.
  • Compra productes de KM0. Per què comprar una pera que ha viatjat desde l’Argentina (amb tot el que comporta) si podem comprar-ne una que han plantat a Lleida?

Avui fem un post en col·laboració amb La Bio de Girona una botiga de productes ecològics i sostenibles a granel a Girona. 

La Bio de Girona

El seu objectiu és reduir la quantitat de plàstics i tòxics que consumim en el nostre dia a dia. La vida útil d’un envàs de plàstic és molt llarga, per què llençar-lo quan encara es pot fer servir? Per què generar més residus? La situació al planeta amb la sobreproducció de plàstics és insostenible i és a les nostres mans fer petits gestos per canviar aquesta situació.

La seva principal oferta són els detergents a granel. Tots aquests productes són de baix impacte mediambiental, és a dir, sense tòxics, biodegradables, sense crueltat animal i vegans. També, i molt important, són KM0, fabricats a Catalunya.

A la botiga tenen tota mena de detergents: per a la rentadora, suavitzants, rentavaixelles (manual i màquina), netejavidres, desengreixants, netejadors pel bany, pels terres, per la cuina… tot el que pots necessitar per la neteja de la llar i sense cap envàs de plàstic!

A més a més dels productes a granel també disposen d’articles per dur a terme la neteja d’una manera més sostenible:

Baietes de cel·lulosa i cotó

Fregalls de luffa

Raspalls de fusta i fibres vegetals

Paper de cuina fabricat amb matèries primeres 100% reciclades.

.  

Un dels punts més rellevants és que tots aquests articles són 100% biodegradables i són les millors alternatives als fregalls i baietes convencionals que, en estar fabricades amb materials sintètics, durant el seu ús, desprenen microfibres plàstiques que acaben contaminant els mars i, en conseqüència, la nostra salut i la del medi ambient.

Fer un canvi d’hàbits és molt més fàcil amb opcions com aquestes!

La sostenibilitat és un dels pilars d’Espígul. En les nostres construccions d’obra nova seguim criteris per aconseguir la màxima eficiència tenint en compte el medi ambient, la qualitat i el confort interior dels nostres habitatges. 

Si tens algun dubte pots contactar amb nosaltres a hola@espigul.com o truca’ns al 972 220 110 i t’expliquem més sobre una construcció eficient i sostenible.

Segueix llegint

Veure-les totes
novembre 18, 2021

Calefacció a punt pel fred

Abans de la posada a punt, has de saber quin tipus de sistema de calefacció tens. Hi ha tres sistemes més habituals: Calderes de gas, calderes de gasoil i radiadors elèctrics. Tots tres depenen d’energies diferents.  Si vols saber tots els tipus de sistemes de calefacció que hi ha i quin és el més eficient,…

desembre 2, 2021

Nova oficina Espígul a Sant Cugat

La nova oficina estarà ubicada al Carrer Francesc Moragas 7, en ple centre de la població, per poder oferir un servei més proper en un sector que ja coneixem i en el qual ens sentim com a casa. • Venda i lloguer d’habitatges (nous i de segona mà) • Gestió de lloguers • Promoció d’edificis…

Espígul