Calefacció a punt pel fred

novembre 18, 2021

Abans de la posada a punt, has de saber quin tipus de sistema de calefacció tens. Hi ha tres sistemes més habituals: Calderes de gas, calderes de gasoil i radiadors elèctrics. Tots tres depenen d’energies diferents. 

Si vols saber tots els tipus de sistemes de calefacció que hi ha i quin és el més eficient, no et perdis aquest post.

Posa a punt la teva caldera amb aquests passos:

 • Comprova que la caldera està endollada i la clau de pas oberta i no tancada.
 • Revisa que la pressió de la caldera estigui entre 1,2 i 1,5 bars.
 • Si la pressió és menor, acciona la clau d’ompliment. Una vegada aconseguida la pressió adequada, deixa la clau ben tancada.

Posa a punt els teus radiadors amb aquests passos:

 

 1. Gira el caragol d’evacuació del radiador i posa a sota un recipient per a recollir l’aigua sortint.
 2. Gira el caragol en el sentit contrari. El radiador expulsarà una barreja d’aigua i aire. Quan només surti aigua, tanca-ho, ja quasi està tot a punt!
 3. Ara que aquest purgat ha acabat, comprova que la pressió de la caldera està entre 1 i 1,5 bars i ja estarà tot preparat.

Amb aquests passos el que aconseguim és eliminar tot l’aire que quedi en els radiadors i permetem que l’aigua calenta passi per dins de forma uniforme i escalfin correctament. 

Has de tenir en compte que la calefacció arriba a consumir una quarta part de la despesa energètica total d’una casa. Una de les notícies que ha tingut més ressò aquest any és la pujada de preu de la llum, per tant si la teva calefacció és elèctrica, hauràs d’anar amb compte i ser més eficient per no veure-ho reflectit en la factura.

Si vols saber com afecta la nova tarifa de la llum, no et pots perdre aquest post.

Tres consells per ser més eficients a l’hora de posar la calefacció

 1. Ajusta el termòstat a la temperatura adequada: Durant el dia, entre 19ºC i 21ºC i durant la nit, no necessitem més de 15ºC i 17ºC per descansar bé.
 2. Cada grau més de temperatura, incrementa un 7% la teva despesa energètica. Per tant, has d’intentar mantenir una temperatura constant.
 3. En cas de tenir alguna habitació buida, tanca la porta i el radiador. Així evitaràs una despesa innecessària.
 4. Instal·lar un termòstat intel·ligent per aconseguir més eficiència i estalvi energètic.

Consells per mantenir la casa calenta sense calefacció

Com hem comentat abans, si no volem que la calefacció sigui la gran despesa de l’hivern, pots provar aquests consells que t’ajudaran a mantenir l’escalfor dins de casa sense tenir encesa la calefacció.

 • Els tèxtils abriguen la llar. Semblen insignificants, però posar catifes, cortines dobles, escollir bé la roba del llit… poden ajudar a mantenir fins a un grau i mig més de temperatura en la llar.
 • En les parets més fredes, hi pots posar materials com fusta, tela o suro per mantenir la calor.
 • No posis res sobre els radiadors quan estan en funcionament, ja que així disminueix el seu rendiment i augmenta el consum.
 • 21 graus. És la temperatura recomanada per mantenir la casa calenta però sense fer una gran despesa energètica.

A Immobiliària Espígul tenim més de 30 anys d’experiència en el sector immobiliari i de construcció. Els nostres habitatges d’obra nova compten amb els últims sistemes per tal d’aconseguir la màxima eficiència energètica i el màxim confort interior.

Si el que vols és aconseguir una casa eficient pots contactar amb nosaltres a hola@espigul.com o bé trucar-nos al 972 220 110.

Segueix llegint

Veure-les totes
novembre 11, 2021

Com funciona un lloguer amb opció a compra?

Avantatges del lloguer amb opció a compra Poder gaudir del pis abans de comprar-lo és un gran avantatge. Poder-hi viure i experimentar-lo abans de fer el gran pas de compra és de gran interès, així l’inquilí pot veure si la casa o el pis compleix les seves expectatives. En el cas que a l’arrendatari no…

novembre 25, 2021

Canvi d’hàbits a la llar per un futur sostenible

Reduir Reduir el consum de plàstics i de residus en general és fonamental. Ser conscients que hi ha una vida més enllà dels productes envasats en plàstic i que és totalment possible consumir d’una forma més responsable. De fet, aquest any ha entrat en vigor una llei que prohibeix la venda de plàstics d’un sol…

Espígul