Bonificació jove de lloguer: Tot el que has de saber

gener 27, 2022

Però, tot i aquesta tendència, els joves són qui ho tenen més complicat a l’hora de llogar: molts requisits per part dels propietaris i preus cada vegada més elevats. 6 de cada 10 joves han buscat casa, així i tot, no l’han trobat per no trobar un habitatge acord amb el seu pressupost.

El sector immobiliari va molt lligat a l’oferta i la demanda. Actualment, s’ha arribat a una situació de saturació dels pisos de lloguer. És a dir, hi ha més demanda que oferta.

Per posar-hi remei, i permetre que els joves d’entre 18 i 35 anys es puguin independitzar amb més facilitat, s’ha obert una nova ajuda pel lloguer de pisos. Aquesta ajuda ja ha estat aprovada pel Consell de Ministres i consta del pagament de 250€ als sol·licitants.

Quins són els requisits per sol·licitar aquesta bonificació jove?

  • Acreditar que vius en un pis de lloguer i aparèixer en el contracte.
  • Tenir entre 18 i 35 anys.
  • Tenir un contracte laboral que no superi els 24.318,84 euros anuals.
  • L’habitatge no pot superar el preu de lloguer de 600€ (o fins a 900€, dependrà de cada comunitat autònoma).
  • No és compatible amb altres ajudes del mateix caire.
  • Residir a Espanya.
  • Si llogues una habitació, i no un pis sencer, també la pots demanar. L’habitació ha d’estar entre 350 i 450€ mensuals. 

Com funciona aquesta bonificació?

La bonificació jove de lloguer consistirà en una ajuda de 250€/mes durant un termini de dos anys (6.000€ en total) per a pagar el lloguer sempre que aquest sigui d’un màxim de 600 euros (o fins a 900 euros segons la Comunitat Autònoma).

L’ajuda s’aplicarà a cada jove i no a cada habitatge, és a dir, que cadascun dels inquilins podrà sol·licitar aquesta ajuda sempre que compleixi amb els requisits per a obtenir la bonificació.

S’estima que es podran beneficiar entre 40.000 i 50.000 joves.

Qui no pot accedir al bonus jove de lloguer?

No podran accedir al bonus jove, a part de les persones que no compleixin els requisits esmentats anteriorment, els propietaris d’un habitatge o els qui visquin en pisos propietat de familiars pròxims. 

També, l’ajuda mai podrà superar el preu que es paga pel lloguer i sempre haurà de ser per l’habitatge habitual dels sol·licitants.

Quan i com es pot sol·licitar la bonificació jove de lloguer?

El decret contempla el dret a l’ajuda de manera retroactiva, des de l’1 de gener d’enguany. No obstant això, a partir del pas d’aquest dimarts encara passaran setmanes, i fins i tot mesos, fins que pugui sol·licitar-se.

Es podrà demanar a través de les oficines del departament d’habitatge de les comunitats autònomes, tant de manera presencial com telemàtica.

Si encara no tens pis de lloguer però estàs buscant, a Espígul t’ajudem a trobar el pis ideal. Si ja l’has trobat, et deixem amb alguns consells en aquest post per convertir el teu pis de lloguer en una llar. 

Des d’Immobiliària Espígul comptem amb més de 30 anys d’experiència en la gestió d’immobles de lloguer. Si vols trobar un pis de lloguer acord amb les teves necessitats a Girona o rodalies o bé ets propietari d’un pis i el vols llogar, pots contactar amb nosaltres a hola@espigul.com o bé trucar-nos al 972 220 110.

Segueix llegint

Veure-les totes
gener 20, 2022

Com fer que la visita al teu pis sigui un èxit

Les visites són un dels passos claus per formalitzar la venda, és el moment en què els compradors es fan a la idea de si es veuen vivint allà i si s’adapta a les seves necessitats. Per què és important ensenyar bé la casa? Perquè en les visites es pren la decisió de compra. Perquè…

febrer 3, 2022

Flipping house, la nova tendència immobiliària

Als EUA es tracta d’una pràctica força estesa i habitual entre grans empresaris i estrelles de cinema com Adam Levine, Ellen DeGeneres, Diane Keaton o Leonardo DiCaprio, els quals s’han convertit en alguns dels ‘house flippers’ més rellevants. La filosofia del house flipping està basada que els compradors prefereixen una casa en perfecte estat per…

Espígul