Autoconsum energètic compartit, plaques solars

setembre 15, 2022

L’estalvi, la llibertat energètica i formar part d’un món més sostenible són els denominadors comuns al moment d’apostar pel canvi.

Tot i això, fins ara no ha estat feina fàcil, ja que només era possible en el cas de viure en un habitatge unifamiliar de propietat.

 Afortunadament, gràcies a l’augment de la demanda anem avançant i ja és possible poder instal·lar plaques solars en un bloc de pisos.

Qui ho ha de tramitar i gestionar?

Ho ha de fer la Comunitat de Propietaris, tots els propietaris d’una mateixa comunitat tenen una relació jurídica amb uns estatuts decidits per ells mateixos segons la Llei de Propietat Horitzontal.

 Es probable que no tots els veïns vulguin instal·lar plaques solars, en aquest cas si l’ús de l’energia és exclusivament per als habitatges dels contractants, caldrà l’aprovació de ⅓ dels propietaris. D’altra banda, si l’ús de les plaques solars és si per a habitatges, i a més, per a zones comunes o generals, els habitatges necessaris per a l’aprovació són de ⅔ dels veïns.

 

Com funciona el repartiment de l’energia?

Potser no tots els veïns estaran d’acord amb la instal·lació de plaques solars, per tant, només un nombre de veïns determinat seran els que disposaran d’aquesta energia i és per això que és necessari determinar en junta com es repartirà aquesta energia entre aquests. El fet de viure en una comunitat amb diferents tipus d’habitatge fa que s’hagi de tenir en compte un repartiment equitatiu de l’energia generada. Normalment, el repartiment es fa equitativament a parts iguals, però de vegades els habitatges més grans compten amb un consum major.

 

Com es mesura l’energia i com repercuteix en la factura?

L’energia generada es mesura amb un comptador i posteriorment aquesta és dividida entre els beneficiaris segons l’acord de repartiment al qual hagin arribat. Aquesta energia generada es resta a l’energia consumida durant aquella mateixa hora, és a dir, l’energia que consumeixis durant aquella hora es cobrirà amb la part d’energia produïda aquella mateixa hora en funció de la part assignada en el repartiment. En el cas que l’energia produïda cobreixi la consumida, la companyia ho haurà de reflectir a la factura.

 

A Espígul estem compromesos amb el medi ambient i la sostenibilitat, un dels nostres pilars sobre els quals construïm és l’eficiència energètica, i és per això que instal·lem plaques a les noves promocions de pisos i cases que construïm.

Segueix llegint

Veure-les totes
setembre 8, 2022

Cases Espígul, la teva casa a mida

Si estàs pensant a deixar enrere la ciutat i apostar per una casa, és el moment de fer el canvi, d’apostar per un altre estil de vida, de despertar-te al matí i no sentir el soroll de la ciutat, de preparar-te un bon cafè i sortir al jardí a esmorzar abans de començar el ritme…

setembre 23, 2022

Cases Espígul a Albons, un bonic poble del Baix Empordà

Albons és un petit poble que està situat a la comarca del Baix Empordà, a la confluència de diferents camins rurals. Gràcies a la seva ubicació amb un entorn rural i residencial amb un ambient tranquil permet que sigui un espai ideal per passejar o anar amb bicicleta; gaudir dels camps de cultiu i el…

Espígul